Questions 19 to 22 are based on the conversation you have just heard.
19.A) A notice by the electricity board.
B) Ads promoting electric appliances.
C) The description of a thief in disguise.
D) A new policy on pensioners welfare.
20.A) Speaking with a proper accent.
B) Wearing an official uniform.
C) Making friends with them.
D) Showing them his ID.
21.A) To be on the alert when being followed.
B) Not to leave senior citizens alone at home.
C) Not to let anyone in without an appointment.
D) To watch out for those from the electricity board.
22.A) She was robbed near the parking lot.
B) All her money in the bank disappeared.
C) The pension she had just drawn was stolen.
D) She was knocked down in the post office.
W: Gosh! Have you seen this Richard?
M: Seeing what?
W: In the paper, it says theres a man going round pretending hes from the electricity board. Hes been calling at peoples homes, saying hes come to check that all their appliances are safe. Then he gets around them to make him a cup of tea and while they are out of the room, he steals their money, handbag, whatever and makes off with it.
M: But you know Jane, its partly their own fault. You should never let anyone like that in unless you are expecting them.
W: Its all very well to say that, but someone comes to the door and says electricity or gas, and you automatically think they are ok, especially if they flash a card to you.
M: Does this man have an I. D. then?
W: Yes, thats just it! It seems he used to work for the electricity board at one time. According to the paper, the police are warning people, especially pensioners not to admit anyone unless they have an appointment. Its a bit sad. One old lady told them shed just been to the post office to draw her pension when he called. She said he must have followed her home. He stole the whole lot.
M: But what does he look like? Surely they must have a description.
W: Oh, yes, they have. Lets see. In his thirties, tall, bushy dark hair, slight northern accent, sounds a bit like you actually.
19. What does the woman want the man to read in the newspaper?
20. How did the man mentioned in the newspaper try to win further trust from the victims?
21. What is the warning from the police?
22. What does the woman speaker tell us about the old lady?
解题思路
19. 【答案】C
【解析】在做长对话听力前,我们通常会把该对话涉及的所有选项都浏览、分析一遍。 题21的所有选项都是关于如何防止被骗或者被盗窃的措施。题22的选项A和C也提到了rob, stolen,而题19选项C又恰恰提到了thief,那我们现在可以猜测该题是关于一起盗窃案件。题19各个选项都是名词短语,所以该题很可能考查的是该对话的主要内容或者讨论的主要对象。对话一开始女士提到the paper says theres a man going round pretending hes from the electricity board。进入居民家中后伺机steals their money, handbag因此女士让男士读的是一起伪装盗窃案件。故答案为C。
20. 【答案】D
【解析】该题各选项都是对某人行为特征的描述。既然我们已经猜测到该对话是关于一起伪装盗窃案件,那么该题很可能就是关于这个小偷的描述。对话中女士提到,小偷会flash a card to you,接着男士又确认,的确出示的是身份证,故答案为D。 选项A不正确,选项B,C没有明确提到。
21. 【答案】C
【解析】该题各选项都是关于预防被盗或者抢劫的措施。听音时要注意识别关键信息。对话中提到according to the paper, the police are warning people, especially pensioners not to admit anyone unless they have an appointment。故答案为C。
22. 【答案】C
【解析】选项表明,该题是关于一位女士的退休金被抢劫或者被偷的事情。听音时要注意细节的描述。对话中提到One old lady told them shed just been to the post office to draw her pension when he called. She said he must have followed her home. He stole the whole lot 。故选项C最为准确。
女人心海底针?十招教你如何赢得女人心
梅西荣获2017金球奖 四连冠成历史第一人
体坛英语资讯:Chinas Peng bows out of womens doubles at San Jose Open
爱自己:6个温暖小细节 和自己谈场恋爱
印度黑公交轮奸案主谋竟是未成年人
真人芭比人美心更美:我有责任传递正能量
2013工作不再有遗憾:如何及时补救职业遗憾
国内英语资讯:China eyes closer communication with Japan as FMs meet in Beijing
8个原因告诉你:和家人朋友一起让你更健康!
梦游失忆睡不醒:英少女患怪病成睡美人
美过一冬天:冬季皮肤护理6大温馨小贴士
体坛英语资讯:Zambia name U23 squad for Africa Cup of Nations qualifier
研究:老板生小孩 员工降薪水?
国内英语资讯:China, Japan, ROK FMs meet in Beijing
当你老了:会让你会心微笑的7件事
体坛英语资讯:Brazilian police end Neymar rape probe
体坛英语资讯:FIBA Africa assures Kenya slot in new Basketball Africa League
你了解自己吗?关于身体的12个神奇事实
国内英语资讯:Shanghai makes strides toward becoming global e-sports center
国内英语资讯:Xi exchanges messages with Lao leader on bus accident of Chinese tourists
身材太胖不开心?这都怪你老爹!
《生活大爆炸》2013回归集收视创新高!
美国妈妈圣诞节送儿子iPhone:约法18章在先!
奇葩歌剧版《江南Style》走红:严肃点不许笑!
各行各业乐观人士的励志语录
又到期末考试季 淘宝论文代写忙
做好时间管理,提高工作效率
工作旅游两不误:能到处去走走看看的职业
体坛英语资讯:Sharapova, V. Williams awarded Cincinnati Open wildcards
印度男子花重金打造纯金衬衫
| 不限 |
| 英语教案 |
| 英语课件 |
| 英语试题 |
| 不限 |
| 不限 |
| 上册 |
| 下册 |
| 不限 |