The Changing Middle Class
The United States perceives itself to be a middle-class nation. However,middle class is not a real designation,nor does it carry privileges.1 It is more of a perception,which probably was as true as it ever could be right after World War II. The economy was growing,more and more people owned their own homes,workers had solid contracts with the companies that employed them,and nearly everyone who wanted a higher education could have one. Successful people enjoyed upward social mobility. They may have started out poor,but they could become rich. Successful people also found that they had greater geographic mobility. In other words,they found themselves moving to and living in a variety of places.
The middle class collectively holds several values and principles. One strong value is the need to earn enough money to feel that one can determine ones own economic fate. In addition,middle class morality embraces principles of individual responsibility,importance of family, obligations to others,and believing in something outside oneself. 2
But in the 1990s those in the middle class found that there was a price for success. A U. S.News World Report survey in 1994 indicated that 75 percent of Americans believed that middle class families could no longer make ends meet 3. Both spouses now worked,as did some of the children; long commutes became routine; the need for child care put strains on4 the family; and public schools were not as good as they once were. Members of the middle cIass were no longer financing their lifestyles through earnings but were using credit to stay afloat. The understanding of just what middle class meant was changing.
词汇:
designation /dezignei??n/ n. 称号 commute /k?mju:t/ n. 上下班路程
mobility /m?ubil?ti/ n. 流动性
注释:
1. However,middle c1ass is not a real designation,nor does it carry privileges. 然而,中产阶级既不是一个真实的称号,也不会带来特别待遇。
2. In addition,middle-c1ass morality embraces principles of individual responsibility,importance of family,obligations to others,and believing in something outside oneslf. 另外,中产阶级的道德观包括个人的责任感、家庭的重要性、对他人的使命感以及相信自我以外的事物。
3. make ends meet:收支相抵,维持生活
4. put strains on:带来压力
练习:
1. The information in this passage deals with_______.
A) an individual
B) a social and economic group
C) a political organization
D) government
2. A common middle class value is that________.
A) people should always have fun
B) children should be seen and not heard
C) debt is nothing to worry about
D) the family is very important
3. ln the years after World War II,the middle class could be defined as_______.
A) overburdened and in debt
B) hard working and suspicious
C) prosperous and optimistic
D) young and foolish
4. The phrase In other words in the first paragraph means that the following statement is_____.
A) an exception to the previous idea
B) a denial of the previous idea
C) a restatement of the previous idea
D) a contrasting idea
5. The word collectively means______.
A) as a group
B) hesitatingly
C) unknowingly
D) weakly
答案与题解:
1. B 本题的问题是:本文的信息是关于?本文通篇讲述美国的中产阶级,指的是社会和经济群体,因此选择B。
2. D本题的问题是:一个普遍的中产阶级价值观是?本篇第二段最后一句话讲到,中产阶级的道德观包括个人的责任感、家庭的重要性、对他人的使命感以及相信自我以外的事物。A、B、C三个选项不包括在内,因此正确答案是D。
3. C 本题的问题是:在二战之后的几年,中产阶级可以被定义为,本篇第一段提到了当时美国经济不断增长并且人们生活水平有了提高,因此选择C选项,繁荣并且乐观。
4. C 本题的问题是:第一段中的ln other words这个短语与下列说法一致的是,In other words汉语意思是换句话来说,因此正确答案是C。
5. A 本题的问题是:单词collectively的汉语意思是相同地,选择A。
这个十一你“假装度假”了吗?
iPhone 6s首周末销量破纪录 中国贡献大
小心,这些果蔬能让你发胖!
时尚智能手镯充电一次用一年
优质电视剧成就更优质的你
87岁超模:模特姑娘们,别摆臭脸了!
中国首个“商业遥感卫星”吉林一号发射成功
百年新娘礼服变迁史
警惕!在国外旅游千万别用这10个手势
还记得那条“蓝白裙子”吗?争议又来了
央行推广“信贷资产质押再贷款”试点
NASA科学家 火星表面有液态水
什么是“TPP”?
年轻人主宰的“代圈”时代
防狼利器!3D服装可根据目光变换形状
苹果手机陷“芯片门”风波
小贝一家到底多有钱?
威廉王子府邸设禁飞区防偷拍
希拉里自曝曾拒绝克林顿求婚
实现互联网的全球化
研究:女性创造力更难被认可
太不靠谱:乘客3万英尺高空误将舱门当厕所
你想买下纽约大都会歌剧院的冠名权吗
秋意浓 无缘赏叶的美国人网购秋叶解馋
别人说thank you时该怎么回
习大大爱看的美国电影
诺贝尔奖得主奖金都是怎么花的?
中国送给联合国的“和平尊”有什么讲究?
联合国请各国领袖吃“厨余垃圾”
滴滴快的投资印度最大叫车应用Ola
| 不限 |
| 英语教案 |
| 英语课件 |
| 英语试题 |
| 不限 |
| 不限 |
| 上册 |
| 下册 |
| 不限 |