阅读下面的短文。每篇短文的后面有五个问题,每个问题有四个备选答案。请根据短文的内容选择最佳答案。每个试题计3分,共计15分。
Using enzymes commonly found in living cells,a new type of fuel cell produces small amounts of electricity from sugar.If the technology is able to succeed in mass production,you may some day share your sweet drinks with your cell phone.
When researchers previously used enzymes in fuel cells,they had trouble keeping them active,says Shelley D.Minteer of St Louis University1.Whereas biological cells continually produce fresh enzymes,theres no mechanism in fuel cells to replace enzymes as they quickly degrade.
In the new fuel Cell,tiny polymer bags of enzyme are embedded in a membrane that coats one of the electrodes.When glucose from a sugary liquid gets into a pocket,the enzyme oxidizes it,releasing electrons and protons.The electrons cross the membrane and enter a wire through which they travel to the other electrode,where they react with.oxygen in the atmosphere to produce water.The flow of electrons through the wire constitutes an electrical current that can generate power.
Sugar-eating fuel cells could be an efficient way to make electricity.Sugar is easy to find. And the new fuel cells that run on it are biodegradable,so the technology wouldnt hurt the environment.The scientists are now trying to use different enzymes that will get more power from sugar.They predict that popular products may be using the new technology in as little as 3 years.
enzymen.酶 electroden.电极platinumn.铂,白金 membranen.膜,薄膜
polymern.聚合物 biodegradableadj.能进行生物降解的
protonn.质子
1. According to the first paragraph,when can we share our sweet drinks with our cell phones?
B When the technology of producing a new type of fuel cell appears.
D When the technology of mass producing cell phones appears.
A They had trouble keeping enzymes in fuel cells active.
C They had trouble producing fresh enzymes.
3. According to Paragraph 5,electrons are released
B when glucose from a sugary liquid goes through the enzyme.
D when the enzyme oxidizes the sugary liquid that goes through a pocket.
A Their limitless power generation capacity is amazing.
C Their limited power generation capacity is the result of great efforts.
5. According to the last paragraph,what is NOT true of the new fuel cells?
B The new fuel cells are environment friendly.
D It will take some time before the new fuel cells can be used in popular products.
1. C A和D明显不是正确答案。B不是正确选择,因为只有当这种新的燃料电池被大规模生产时,才有可能实现用甜饮料给手机提供电能。
3. C 该段第二句When glucose from a sugary liquid penetrates a pocket,the enzyme oxidizes it,releasing electrons and proton中的it指代glucose,而不是a sugary liquid,因 此C是正确选择。
5. D 文章的最后一段指出了这种新型燃料电池的优点,即A、B、C所述内容。最后一句说,科学家预计,在不到三年的时间里这种新技术便可在大众的流行产品中使用。所以D是正确选择。
文都名师点评英语四级阅读试题
四级阅读考前串讲容易做错题的原因
英语四级阅读日本评估地震损失
四级冲刺复习阅读选词填空题技巧
英语四级考试阅读理解做题的程序分析
英语四级阅读答案Section A
四级阅读考前串讲有效排除干扰项
四级考试阅读理解做题时间分配策略
四级阅读工程师抢救核反应堆
英语四级仔细阅读SectionB第一篇
四级阅读考前串讲冲刺高效复习策略
名师指导英语四级阅读全面提高
名师点评四级快速阅读题
英语四级备考之阅读理解题目浅析
名师解答英语四级阅读题解题原则及技巧
英语四级阅读局部定位攻克法
点拨英语四级考生阅读解题易犯四个不良习惯
四级阅读考前串讲阅读题的解题程序
英语四级快速阅读题命题剖析与预测
英语四级仔细阅读题精选练习20套
四级阅读考前串讲攻克阅读解题速度
英语四级阅读备考之值得记住的英文台词
英语四级阅读15选10填空点评
用新概念破解英语四级阅读理解
英语四级备考提高英语阅读能力3大途径
四级考试阅读解题技巧逐词对应法
四级A卷深度阅读答案解析
英语四级阅读破解方案筛选有效信息
四级备考指点三大捷径提高英语阅读能力
考前必备英语四级阅读题串讲
| 不限 |
| 英语教案 |
| 英语课件 |
| 英语试题 |
| 不限 |
| 不限 |
| 上册 |
| 下册 |
| 不限 |