Unit 4 Body language
A级:基础巩固
Ⅰ.语境填词
1.When you are playing,watch your tone of voice and (face) expression.
答案:facial
2.What makes me (anger) is not what he said but the manner.
答案:angry
3.Soon afterwards he made his first public (state) about the affair.
答案:statement
4.He is a member of Chinese Writers (associate).
答案:Association
5.She is not an outgoing person and she doesn’t let anyone know what she (true) felt.
答案:truly
6. (curious) enough,he seemed to know that already.
答案:Curiously
7.The body has natural (defend) mechanisms to protect it from disease.
答案:defence/defense
8.Try to avoid being (subject) and one-sided when looking at problems.
答案:subjective
Ⅱ.单句改错
1.A moment later,the man came out of the washroom and approached to our table.
答案:去掉to
2.Some think that students should be trained to defend against some attacks.
答案:defend后加themselves
3.We’re trying to raise awareness about the environment in generally and air pollution in particular.
答案:generally→general
4.When you feel nervous,you’d better listen to some light music to put yourself at an ease.
答案:去掉an
5.He may win the competition,on which case he is likely to get into the national team.
答案:on→in
B级:能力提升
Ⅲ.完形填空
阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。
Listen,son.I am saying this as you lie asleep.I have 1 into your room alone.Just a few minutes ago,as I sat reading my paper in the library,a 2 of deep regret swept over me. 3 I came to your bedside.
These are the things I was thinking,son:I called out 4 when you threw some of your things on the floor.At breakfast I found 5 ,too.You spread butter too thick on your 6 .And as you started off to play and I 7 my train,you turned and waved a hand and called,“Goodbye,Daddy!”and I frowned(皱眉),and said in reply,“Hold your shoulders back!”
Then it began 8 in the late afternoon.As I came up the road I spied you.There were 9 in your stockings.I made you feel 10 before your friends by marching you ahead of me to the house.Stockings were expensive—and if you had to buy them you would be more 11 !Imagine that,son,from a father!
Do you remember,later, 12 I was reading in the library,how you came in,shyly,with a sort of 13 look in your eyes?When I glanced up over my paper, 14 at the interruption,you hesitated at the door.“What is it you want?”I shouted angrily.
You said 15 ,but ran across quickly,and threw your arms 16 my neck and kissed me,and your small arms 17 with an affection that God had set blooming(开花) in your 18 .And then you were gone,running quickly up the stairs.
Nothing else 19 tonight,son.I have come to your 20 in the darkness,and I have knelt here,ashamed!
1.A.stolenB.looked
C.broken D.dived
解析:stealinto“潜入,偷偷进入”;lookinto“调查,观察”;breakinto“闯入,破门而入”;diveinto“投入”。由上一句Iamsayingthisasyoulieasleep可知父亲趁儿子熟睡时偷偷进入儿子的房间。故A项正确。
答案:A
2.A.bit B.cloud
C.wave D.circle
解析:awaveofdeepregret“一阵深深的愧疚”。wave在此处意为“汹涌的行动(或思想)态势;心潮”。
答案:C
3.A.Calmly B.Guiltily
C.Eagerly D.Amazingly
解析:calmly“冷静地,平静地”;guiltily“内疚地,有罪地”;eagerly“急切地,渴望地”;amazingly“令人惊讶地”。根据上文可知作者是来忏悔的,自然心情是内疚的,故B项正确。
答案:B
4.A.gently B.quickly
C.happily D.angrily
解析:gently“轻轻地,温和地”;quickly“迅速地,很快地”;happily“高兴地”;angrily“愤怒地”。根据下半句whenyouthrewsomeofyourthingsonthefloor.可推知作者现在后悔当时对待孩子扔东西到地上的态度,由于是后悔,故可推知态度不够好,当时是生气的,故D项正确。
答案:D
5.A.fault B.evidence
C.questions D.mistakes
解析:fault“过失”;evidence“证据,证明”;question“问题”;mistake“错误”。findfaultwithsb.为固定搭配,意为“找某人的岔子;挑剔某人”。
答案:A
6.A.tomato B.bread
C.table D.plate
解析:tomato“西红柿”;bread“面包”;table“桌子”;plate“盘子”。根据前面“Youspreadbuttertoothickon...”可知孩子把黄油涂抹到“面包”上,故B项正确。
答案:B
7.A.thought about B.searched for
C.made for D.asked about
解析:thinkabout“考虑,思考”;searchfor“寻找”;makefor“走向”;askabout“询问,打听”。根据此空后的youturnedandwavedahandandcalled,“Good-bye,Daddy!”可知此处表示当作者前去赶火车的时候,孩子道别,故C项正确。
答案:C
8.A.after all B.first of all
C.at all D.all over again
解析:afterall“毕竟,终究”;firstofall“首先”;atall“根本”;alloveragain“再一次”。根据下文可知,此处表示作者下午再一次犯下错误,故D项正确。
答案:D
9.A.holes B.flowers
C.symbols D.pictures
解析:holes“洞”;flowers“花”;symbols“符号,标志”;pictures“图片”。根据上句AsIcameuptheroadIspiedyou及后文中的Stockingswereexpensive可推断此处表示作者看到孩子袜子上出现的“洞”,故A项正确。
答案:A
10.A.proud B.ashamed
C.comfortable D.worried
解析:proud“自豪的”;ashamed“惭愧的;羞耻的”;comfortable“舒服的”;worried“担心的”。句意为:我命令你在我前面走回家去,我使你在朋友面前蒙受耻辱。
答案:B
11.A.hopeful B.pitiful
C.careful D.thankful
解析:hopeful“有希望的”;pitiful“可怜的”;careful“仔细的,小心的”;thankful“感谢的”。句意:袜子是很贵的,如果是你去买的话,你(穿的时候)就会更小心了!此处作者怪儿子穿袜子不小心,把昂贵的袜子弄破。故C项正确。
答案:C
12.A.because
B.though
C.if D.when
解析:根据语境可知此处表示当作者在书房读书时,孩子害羞地进来,用when引导时间状语从句。
答案:D
13.A.hurt B.surprised
C.excited D.awful
解析:hurt“受伤害的”;surprised“惊讶的”;excited“兴奋的”;awful“可怕的”。根据此空前的shyly可推知孩子畏惧父亲,所以进来时眼睛里应该是流露出伤感的表情,故A项正确。
答案:A
14.A.upset B.impatient
C.satisfied D.surprised
解析:upset“心烦的;混乱的”;impatient“不耐烦的”;satisfied“满意的”;surprised“惊讶的”。根据此段末的Ishoutedangrily可知作者对于儿子的打搅感到不耐烦,故B项正确。
答案:B
15.A.anything B.something
C.nothing D.everything
解析:句意:你没有说什么,而是快速跑过来,用两臂抱住我的脖子,给了我一个亲吻。孩子没有说话,而是默默地做了他想做的事,故选nothing,意为“没有什么”。
答案:C
16.A.across B.off
C.with D.around
解析:threwyourarmsaroundmyneck“用你的手环抱住我的脖子”。
答案:D
17.A.tightened B.covered
C.combined D.raised
解析:tighten“变紧”;cover“覆盖”;combine“联合”;raise“提高;筹集”。孩子对父亲的粗暴没有反抗,而是用温和的方式来感化他。此处表示孩子紧紧的两只小手臂让父亲感到一种热情,tightenwith“紧连;和……紧紧在一起”,符合语境。
答案:A
18.A.head B.heart
C.hands D.arms
解析:这里是指父亲认为,上帝在孩子的“心中”栽下花,用来比喻孩子的热情,故B项正确。
答案:B
19.A.disappears B.approaches
C.matters D.changes
解析:disappear“消失”;approach“接近,靠近”;matter“要紧,有关系”;change“改变”。根据文章首段可知此处表示作者怀着愧疚之心来到孩子房间,故此处表示“孩子,今夜其他什么事情都不重要”,故C项正确。
答案:C
20.A.house B.library
C.bedside D.living room
解析:house“房间”;library“图书馆”;bedside“床边”;livingroom“起居室”。根据第一段中“Iamsayingthisasyoulieasleep.Ihave 1 intoyourroomalone.”可推知此处表示父亲来到了孩子的“床边”进行忏悔,故C项正确。
答案:C
Ⅳ.七选五
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
It is a great truth because once we truly understand and accept it,then life is no longer difficult.
Most do not fully see this truth. 1 It seems to them that their difficulties represent a special kind of suffering especially forced upon them or else upon their families,their class,or even their nation.
2 Problems,depending on their nature,cause us sadness or loneliness or regret or anger or fear.These are uncomfortable feelings,often as painful as any kind of physical pain.And since life causes an endless series of problems,life is always difficult and is full of pain as well as joy. 3
4 When we desire to encourage the growth of the human spirit,we encourage the human ability to solve problems,just as in school we set problems for our children to solve. 5 As Benjamin Franklin said,“Those things that hurt,instruct.” It is for this reason that wise people learn not to fear but to welcome the pain of problems.
A.Problems are the serious test that tells success from failure.
B.Life is not a trap set for us by God so that he can condemn(责难) us for failing.
C.It is through the pain of meeting and working out problems that we learn.
D.Yet,it is in this whole process of solving problems that life has its meaning.
E.Instead they complain about their problems and difficulties as if life should be easy.
F.We can register to make money and participate in problem solving collaboration (合作、协作) groups.
G.What makes life difficult is that the process of facing and solving problems is a painful one.
答案:1~5 EGDAC
国际英语资讯:Ukrainian President Zelensky hopes for elections in E. Ukraine this fall
国际英语资讯:Pakistani govt announces subsidy to rein in rampant inflation
体坛英语资讯:Kenya hopes to secure Africa womens volleyball Olympic ticket in Cameroon
如何预防孩子感染新型冠状病毒?
体坛英语资讯:Over 610,000 apply for 2022 Olympics volunteer program
国内英语资讯:China Focus: Wuhan sends 34,000 govt workers, Party members to fight coronavirus in commun
国内英语资讯:New confirmed coronavirus infections drop by nearly half in China: spokesperson
My Favorite Animal 我最喜欢的动物
中国手机在印度持续热卖
美国批准了首个治疗花生过敏的药
体坛英语资讯:Kipyegon eyes Tokyo gold ahead of return to training
国际英语资讯:Spotlight: Israeli tourism exhibition highlights potential of Chinese market
体坛英语资讯:Jiangsu coach ejected for fan clash in CBA game
体坛英语资讯:Hazard out for another week, no disaster not to win trophy, says Zidane
体坛英语资讯:Slogan, mascot, logo for Chengdu 2021 Universiade revealed
国内英语资讯:Xi, Indonesian president discuss fight against novel coronavirus
英国一大学打算解决知识与现实脱节的问题
国内英语资讯:Chinese spokesperson refutes U.S. accusation of cyber theft of trade secrets
体坛英语资讯:Ibrahimovic lands in Milan for 2nd spell
体坛英语资讯:Beccacece lays out plan to revive Racings fortunes
国际英语资讯:UN Security Council endorses outcome of Berlin Conference on Libya
国际英语资讯:3 firefighters killed, 9 injured in building collapse in Indian-controlled Kashmir
国际英语资讯:U.S. Fed chairman says current monetary policy likely to remain appropriate
一个孩子找到了我的劳力士
等红灯时狂按喇叭?小心红灯越等越长
坐飞机如何防范新型冠状病毒?专家来支招
别再强装笑脸了!研究发现伪装积极情绪不利于工作效率
《寄生虫》横扫奥斯卡 但它并不是奉俊昊最好的电影……
I Have Grown Up 我长大了
只会把爱人叫作honey?这里有20种甜蜜昵称 拿走不谢!(下)