Unit 5 Meeting your ancestors
A级:基础巩固
.单词拼写
1.A that it is true,what should we do now?
答案:Assuming
2.Faced with so heavy snow,I had no a but to stay at home watching TV programs.
答案:alternative
3.It was a race against time to stop people dying from (挨饿).
答案:starvation
4.How to teach children to behave themselves is of great s for their future development.
答案:significance
5.She’s beginning to get (皱纹)round her eyes.
答案:wrinkles
6.He could have finished it on schedule,but s he fell behind.
答案:somehow
7.She s her gum out before she came into the classroom.
答案:spat
8.All of us were amazed at his (准确)of predicting the weather.
答案:accuracy
9.I have made (试探性的) plans to take a trip to Seattle in July.
答案:tentative
10.My pencil is blunt—I’ll have to (使锋利) it.
答案:sharpen
Ⅱ.单句改错
1.His cool expression suggested that he want to leave.
答案:want→wanted
2.He tried to harm other people,only to ruining himself.
答案:ruining→ruin
3.If only I can speak several foreign languages.
答案:can→could
4.We can all leave together—assumed that the others aren’t late.
答案:assumed→assuming
5.Your eyes are red.You must had been crying.
答案:had→have
B级:能力提升
.阅读理解
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
A
Australia’s beautiful achievement
It is “Australia’s most famous coastal drive and one of the greatest drives on the planet”,said CNN.
The Great Ocean Road in Australia’s state of Victoria stretches 243 kilometers from Torquay to Allansford.Here mountains meet oceans,rainforests meet dramatic cliffs,and lighthouses meet national parks.
“At the end of the route you’ll want to U-turn and ride it again,” noted CNN.
“Often tourists can’t believe it’s so close to the water;one minute they’re 200 or 300 feet above the water;next they’re at sea level,” Peter Dalton,a tourist bus driver,told the Australia Geographic Journal.“There’s no better scene than driving along the Ocean Road in the first hour after sunrise.”
Besides great views,another major attraction on this road is the 12 Apostles,a group of limestone formations (石灰岩层) that rise above the ocean.
In addition,the iconic road crosses “one of the most civilized parts of rural Australia—a region rich in farm-fresh produce,seafood and cool-climate wines”,according to The Telegraph.
The road is also a masterpiece of human achievement,which has been called “Victoria’s largest war memorial.”
Between 1919 and 1932,more than 3,000 returned soldiers built the road to honor the over 60,000 Australians killed in World War Ⅰ.
Sleeping in tents through violent storms,workers built the road by hand,using picks,shovels (铲子),wheelbarrows (独轮车) and explosives.
“Its construction provided long-term jobs for returned servicemen,recognized their sacrifice at war,and for generations has enabled people from across the world to enjoy this spectacular coastline,” Australia’s Federal Environment Minister Tony Burke told Australia Geographic.
1.What’s the best time of a day to drive along the Ocean Road,according to Peter Dalton?
A.In the early morning.
B.Late in the morning.
C.At noon.
D.Around sunset.
解析:细节理解题。根据第四段中“There’s no better scene than driving along the Ocean Road in the first hour after sunrise.”可以得出答案。
答案:A
2.What was the main reason that the Great Ocean Road was built?
A.To provide jobs for the local people.
B.To honor the Australians who sacrificed their lives at war.
C.To make the scenic spot known to tourists across the world.
D.To make it more convenient to sell local produce,seafood and wines.
解析:细节理解题。根据第八段“Between 1919 and 1932,more than 3,000 returned soldiers built the road to honor the over 60,000 Australians killed in World War Ⅰ.”可以得出答案。
答案:B
3.What is the article mainly about?
A.The history of the Great Ocean Road.
B.The attractive views along the Great Ocean Road.
C.What makes the Great Ocean Road appealing to tourists.
D.The significance of the Great Ocean Road to Australian tourism.
解析:主旨归纳题。这篇文章主要介绍了这条公路的自然和人文景观以及历史,从各个方面描述了它的迷人之处。
答案:C
4.What’s the attitude of the writer toward Australia’s most famous coastal drive?
A.AdmiringB.Objective
C.Negative D.Sympathetic
解析:观点态度题。虽然对于澳大利亚海岸公路的介绍是客观,但字里行间透露着作者的赞扬之情,所以A项是最佳答案。
答案:A
B
Jars of memories
Our children grew up on peanut butter (花生酱) and jelly (果酱) sandwiches.The right jelly delights them,and homemade one is the only choice.
I wasn’t the jelly maker in this family.My mother-in-law was.She didn’t provide a wide range of flavors (味道),either.It was either grape or blackberry.And since we liked both flavors,we usually picked whatever jar was at the front of the pantry (食物储藏室).
It was always there.Jelly making was just a way of life for her.She always did it,following the same rituals—from picking the fruit to setting the finished jelly on the homemade shelves.
This past December,my mother-in-law passed away.Among the things in the house to be divided up were the remaining canned (罐装的) goods.Each of us chose from the many jars of tomato juice,green beans and jelly.
The other day I reached in there to get jelly for a quick sandwich,and there it was.Sitting all alone on the far side of the shelf was a small jar of grape jelly.Written on the lid with a black marker was “GR” for grape and the year the jelly had been made.
As I picked up the jar,I suddenly realized something that I had failed to see earlier.This was the last jar we would ever have from my mother-in-law’s patient,loving hands.Our children had never known a day without their grandmother’s jelly.It seems like such a small thing,but it is a great treasure.
Holding that last jar in my hand,my heart traveled back to meeting my mother-in-law for the first time.I saw her crying on our wedding day,and later,kissing and loving our children.I saw her walking in the woods or riding the wagon (马车).I saw her surrounded by loving children at her funeral.
I put the jelly back on the shelf.No longer was it just a jar of jelly.I guess I believed that as long as it was there,my mother-in-law would always live on.
5.What can we learn from the first three paragraphs?
A.The author preferred grape jelly to blackberry jelly.
B.The author used to be her mother-in-law’s assistant when she made jelly.
C.The author’s mother-in-law loved to make many different flavors of jelly.
D.The author’s mother-in-law always made jelly for the family.
解析:推理判断题。由前三段尤其是第二段和第三段的描述可知,作者家中的果酱都是由她婆婆制作的。
答案:D
6.The underlined word “rituals” in the third paragraph most probably means .
A.ceremonies B.occasions
C.practices D.techniques
解析:词义猜测题。由第三段“It was always there.Jelly making was just a way of life for her.She always did it,following the same rituals— from picking the fruit to setting the finished jelly on the homemade shelves.”可知rituals指每天都在做的事情,所以C项最佳,表示“惯例”。
答案:C
7.When the author found the last jar of jelly, .
A.she decided to share it with her children
B.she realized she had to learn to make jelly herself
C.she was filled with memories of her mother-in-law
D.she burst into tears because of her great love for her mother-in-law
解析:细节理解题。根据倒数第二段可知,作者手中拿着这最后一坛果酱,回想起了与婆婆第一次见面的情景。从“Holding that last jar in my hand,my heart traveled back to meeting my mother-in-law for the first time”以及后文描写的具体事件可知C项正确。
答案:C
8.What does the author intend to tell us with the story?
A.Love from your family often hides in small things.
B.Homemade food brings your family good memories.
C.We should cherish our families in everyday life.
D.It’s never too late to show love for our families.
解析:推理判断题。从“It seems like such a small thing,but it is a great treasure”可知作者写这篇文章的目的是用生活中的小事件表达了自己对家人的热爱。
答案:A
Ⅳ.书面表达
毕业前夕,你班决定给李老师送一份礼物,大家提出两条建议:
(1) 送影集(album),里面有每个同学的照片;(2) 送磁带,录有每个同学对老师的祝福。
请以“An Album or a Tape”为题,用英语写一篇短文。首先简述以上两条建议,然后表明你同意其中哪一条,并说明理由(至少两点)。
注意:1.短文必须以第一人称书写。
2.词数:100词左右。开头已经给出,不计入总词数。
An Album or a Tape
We are leaving school and we decide to give a gift to Mr.Li who has taught us for three years.
参考范文:
An Album or a Tape
We are leaving school and we decide to give a gift to Mr.Li who has taught us for three years.Two suggestions have been provided by our classmates.One is that we may give him an album with photos of all the students in our class.The other suggestion is that a tape in which our best wishes are recorded should be given to him.
In my opinion,we had better buy an album for Mr.Li.First,an album is easier to be kept than a tape.A tape may be easily destroyed a few years later and does not work.Second,I think,the photos in the album can easily remind Mr.Li of his lovely students and the good days when he got together with us.Third,voice may be changed a lot after many years as to us young students,while faces do not have such great changes.In a word,I suggest we take photos in time and present them in the album to Mr.Li.
娱乐英语资讯:Virtual opera actress makes debut in east China
谷歌建了超大的时尚数据库,横跨3000年!
体坛英语资讯:Indonesia pledges ready to hold int l badminton super series tournament in new venue
优步Uber问题不断,董事会打算赶走CEO
体坛英语资讯:Chinas 2018 World Cup hope dims after Syria draw
中央美术学院购3500个西瓜送毕业生
国际英语资讯:Netanyahu appoints new Israeli defense minister
体坛英语资讯:Lippis team suffer injury and suspension before World Cup qualifier against Syria
我的弟弟 My Brother
国内英语资讯:Xinhua editor-in-chief meets UNESCO Director-General
国内英语资讯:Vice premier stresses facilitating construction of Hainan free trade port
英国:夫妻吵架怪对方父母?
国际英语资讯:News Analysis: Is it late for Bloomberg to begin White House run?
国际英语资讯:Indias former PM leads first Sikh delegation into Pakistan through Kartarpur corridor
国际英语资讯:Death toll rises to 12 in Londons towering inferno
修好的玩具 The Fixed Toy
国际英语资讯:Cambodia celebrates 66th anniversary of independence from French rule
瑞士山村禁止游客拍照 理由竟是风景太美(组图)[1]
国内英语资讯:No casualties reported in Typhoon Merbok
国际英语资讯:Pakistani PM inaugurates corridor to facilitate Indian Sikhs
盖尔•加朵将再次出演神奇女侠
体坛英语资讯:Iran beat China 63-60 in Basketball friendly
从朝鲜获释的美国大学生处于昏迷状态
体坛英语资讯:Chapecoense withdraw from Benfica friendly
美文赏析:写给自己的一封信
麦当劳CEO和员工谈恋爱,结果被解雇了
国内英语资讯:China welcomes U.S. confirmation of poultry products inspection equivalence
国内英语资讯:China is model developer: senior UNDP official
Straight shooting advice?
国内英语资讯:Xis pledges manifestation of Chinas commitment to further opening up: experts