Unit 5 The power of nature
A级:基础巩固
.单词拼写
1.There are three (候选人)standing in the election of the director.
答案:candidates
2.Australia is a country with (多种多样的)cultures.
答案:diverse
3.The fridge is g for three years,within which you can change for a new one if something is wrong with it.
答案:guaranteed
4.Time is so p that you must make full use of it.
答案:precious
5.When he came out of the water,he was (颤抖)with cold.
答案:trembling
6.Two elephants were (射伤)last night.
答案:shot
7.It’s many years since Mount Vesuvius last (爆发).
答案:erupted
8.The heights of the plants v from 8 cm to 20 cm.
答案:vary
9.My mother always gets a bit a if we don’t arrive when we say we will.
答案:anxious
10.I don’t feel I’m achieving my full (潜能)in my present job.
答案:potential
.易混点辨析:it句型
1.We had to be patient because it would be some time we got the full results.
答案:before
2.How long is it you moved here?
答案:since
3.It was 8 o’clock at night he had an terrible traffic accident.
答案:when
4.It was in the 1980s I was taken to Canada.
答案:that
B级:能力提升
.完形填空
阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。
For 52 years my father got up every morning at 5:30 a.m.,except Sunday,and went to work.I 1 saw my father home from work ill.He had no hobbies, 2 taking care of his family.
For 22 years, 3 I left home for college,my father 4 me every Sunday at 9:00 a.m.He was always interested in my 5 ,or how my family was doing,and I never once heard him 6 about his lot(生活状况)in life.The calls even came when he and my mother were in other states.
Nine years ago when I 7 my first house,my father,67 years old,spent three days 8 my house.He would not 9 me to pay someone to have it done.All he 10 was a cup of tea,a paint brush and to talk to him.But I was too 11 .I had a law practice to run,and I could not take 12 to hold the brush,or talk to my father. 13 things happened several times later.
The morning on Sunday January 16,1996,my father telephoned me 14 ,this time from my sister’s home in Florida.But the 15 came again at 4:40 p.m.that day.My father was in the 16 in Florida with an aneurysm(动脉瘤).I got on an airplane 17 ,and on the way,I 18 of all the times I had not taken the time to talk to my father.I determined that when I arrived,I would 19 for the lost time,and have a nice long talk with him.
I arrived in Florida at 11:30 p.m.,my father had 20 at 9:12 p.m.This time it was he who did not have time to talk,or to wait for me.
1.A.ever B.never
C.always D.often
解析:联系首句“For 52 years my father got up every morning at 5:30 a.m.,except Sunday,and went to work.”可知,作者“从来没有(never)”见父亲因为生病而待在家里。
答案:B
2.A.other than B.rather than
C.more than D.or rather
解析:other than意为“除了”,此处指除了照顾家庭他没有爱好。
答案:A
3.A.because B.before
C.although D.since
解析:作者是指“自从(since)”他离家后的22年里。
答案:D
4.A.visited B.praised
C.telephoned D.met
解析:根据下文中的“The calls even came...”可知,父亲每个星期天都给作者“打电话(telephoned)”。
答案:C
5.A.work B.life
C.study D.plan
解析:结合后面的“...how my family was doing...about his lot(生活状况) in life.”可知,此处指的是作者的“生活(life)”。
答案:B
6.A.worry B.care
C.talk D.look
解析:父亲很关心作者的生活和家庭,却从来没“谈(talk)”到过他自己的生活。
答案:C
7.A.built B.found
C.purchased D.sold
解析:根据上下文的语境,这里指作者“买了(purchased)”房子。
答案:C
8.A.repairing B.painting
C.cleaning D.decorating
解析:联系下文中的a paint brush可知,此处是指“粉刷(painting)”房子。
答案:B
9.A.teach B.advise
C.force D.allow
解析:该句的意思是他不“让(allow)”作者花钱请别人做。
答案:D
10.A.asked B.kept
C.ordered D.served
解析:根据后面的“...a cup of tea,a paint brush and to talk to him.”可知,此处all he asked意为“他所要的东西”。
答案:A
11.A.smart B.upset
C.busy D.tired
解析:结合下文作者要做的事情可知,作者很“忙(busy)”。
答案:C
12.A.practice B.task
C.tea D.time
解析:由于工作忙,作者没“时间(time)”拿起刷子刷房子,也没时间跟父亲说话。
答案:D
13.A.Different B.Similar
C.Funny D.Strange
解析:后来,“类似的(similar)”事情又发生过几次。
答案:B
14.A.as usual B.in pain
C.casually D.finally
解析:1996年1月16日那个星期天的早晨,父亲“像平常一样(as usual)”给作者打了电话,是从姐姐家打来的。
答案:A
15.A.call B.moment
C.situation D.scene
解析:但是,“电话(call)”在那天下午四点四十分又一次打来了。
答案:A
16.A.church B.school
C.home D.hospital
解析:根据下文可知,父亲生病,故此处指他在“医院(hospital)”。
答案:D
17.A.immediately B.happily
C.gradually D.carefully
解析:听说父亲生病,作者“立刻(immediately)”上了飞机。
答案:A
18.A.heard B.spoke
C.thought D.demanded
解析:在路上,作者“想到(thought)”自己一直都没花时间跟父亲说话。
答案:C
19.A.take up
B.make up
C.turn up
D.put up
解析:联系该句的意思可知,作者决定到了后一定要“弥补(make up)”失去的时间,跟父亲长谈。
答案:B
20.A.started out
B.given in
C.passed away
D.come back
解析:根据最后一句话可知,作者到达前父亲已经“去世(passed away)”了。
答案:C
.短文改错
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线()划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
In life people make many important decisions.Right decisions are so important they affect us greatly.
My latest decision was made before I entered Senior 3 in Miss Zhang’s English class.Since I was not good in English,Miss Zhang asked me to listen attentively to class and put down some important notes.However I was never a good listener.I went on my own way ignoring of her suggestion completely when Miss Zhang had a talk with me.She made me realize the important of note taking.Then I decided to follow her to take notes in her class.From then,my English has improved greatly.
By this experience,I have realized a good decision benefits people.We should learn to take people’s advice and do the right things.
答案:第二句:important后加that
第三句:before→when
第四句:in→at;第二个to→in
第五句:However→But
第六句:去掉of;when→until
第七句:important→importance
第九句:From→Since
第十句:By→From
贝佐斯夫妇正式离婚,妻子宣布要把一半财产捐给慈善机构
国内英语资讯:China to comprehensively enhance IPR protection to improve business climate, boost tech inno
体坛英语资讯:Newcomer Madagascars 2-0 win over giant Nigeria rocks AFCON
不为失败找借口 要为成功找方法
外媒:电子商务带来便利 快递交通安全等问题也不容忽视
如何找寻自己的人生坐标
意考古学家:马克波罗可能是个骗子
女性独自旅游去哪里最危险?南非居首,美国次之
美宇航局称地球生命或源于外层空间
苹果公司富可敌国 市值超多国
英国女生为学韩语给舌头动手术
国际英语资讯:New Greek parliament sworn in after general elections
国内英语资讯:Report warns of prominent security risks on cloud platforms in China
国内英语资讯:China allocates disaster relief supplies to flood-hit Hunan
孩子们眼中的爱是什么?
国际英语资讯:Perus ex-president Toledos extradition could take a year: FM
调查:英国多数人患有手机狂躁综合症
人生经典哲言翻译
国际英语资讯:Legal clash at state capture inquiry prompts Zumas testimony postponed in S. Africa
地球土著还是外星来客?
施瓦辛格穿印字T恤 自嘲从妻子手中逃生
史上最倔强母亲 十年万里求医终得子
你生命的波纹可能影响世界
闪电约会闪电恋爱闪电结婚
体坛英语资讯:Vidal praises Chiles Copa America mentality
国内英语资讯:CPC urges real action to handle problems in education campaign
《裸婚时代》刘易阳的经典语录
国内英语资讯:China to further facilitate immigration, entry-exit for foreigners
日本设计师打造气球礼服
太平洋岛国发新币 女王与星战人物同登场