【师说】2017届高考英语二轮复习天天增分训练:18(含解析)-查字典英语网
搜索1
所在位置: 查字典英语网 >高中英语 > 高考英语 > 高考高考英语 > 高考高考复习指南 > 【师说】2017届高考英语二轮复习天天增分训练:18(含解析)

【师说】2017届高考英语二轮复习天天增分训练:18(含解析)

发布时间:2017-03-14  编辑:查字典英语网小编

  天天增分(十八)

  满分48分,实战模拟,15分钟拿下高考客观题满分!姓名:________班级:________ 

  .阅读理解

  A

  Energy independence. It has a nice ring to it. Doesn't it? If you think so, you're not alone, because energy independence has been the dream of American president for decades, and never more so than in the past few years, when the most recent oil price shock has been partly responsible for kicking off the great recession.

  “Energy independence” and its rhetorical (修辞的)companion “energy security” are, however, slippery concepts that are rarely through,though. What is it that we want independence from, exactly?

  Most people would probably say that they want to be independent from imported oil. But there are reasons that we buy all that oil from elsewhere.

  The first reason is that we need it to keep our economy running. Yes, there is a trickle(涓涓细流) of biofuel (生物燃料) available, and more may become available, but most biofuels cause economic waste and environmental destruction.

  Second, Americans have basically decided that they don't really want to produce all their own oil. They value the environmental quality they preserve over their oil imports from abroad. Vast areas of the United States are off­limits to oil exploration and production in the name of environmental protection. To what extent are Americans really willing to endure the environmental impacts of domestic energy production in order to cut back imports?

  Third,there are benefits to trade. It allows for economic efficiency, and when we buy things from places that have lower production costs than we do, we benefit. And although you don't read about this much,the United States is also a large exporter of oil products, selling about 2 million barrels of petroleum products per day to about 90 countries.

  There is no question that the United States imports

  a great deal of energy and,in fact, relies on that steady

  flow to maintain its economy. When that flow is interrupted, we feel the pain in short supplies and higher prices,at the same time,we derive massive economic benefits when we buy the most affordable energy on the world market and when

  we engage in

  energy

  trade around the world.

  1. What does the author think of biofuels?

  A. They keep America's economy running healthily.

  B. They prove to be a good alternative to petroleum.

  C. They do not provide a sustainable energy supply.

  D. They cause serious damage to the environment.

  2. Why does America rely heavily on oil imports?

  A. It wants to expand its storage of crude oil.

  B. Its own oil reserves are quickly running out.

  C. It wants to keep its own environment intact.

  D. Its own oil production falls short of demand.

  3. What does the author say about oil trade?

  A. It proves profitable to both sides.

  B. It improves economic efficiency.

  C. It makes for economic prosperity.

  D. It saves the cost of oil exploration.

  1.解析:作者态度题。根据文章第四段的“...but most biofuels cause economic waste and environmental destruction”but后面的强调才是作者对于biofuels的真正想法——causing economic waste and environmental destruction。故选D项。

  答案:D

  2.解析:推理判断题。分析文章第五段的首句“Americans have basically decided that they don't really want to produce all their own oil.”美国人不愿意自己产油,是题干信息当中“America rely heavily on oil imports”的同义改写。根据下一句“They value the environmental quality they preserve over their oil imports from abroad.”相比从国外进口石油,美国人更看重环境质量,由此判断,答案选C。

  答案:C

  3.解析:细节理解题。根据文章倒数第二段的首句“there are benefits to trade.It allows for economic efficiency... we benefit”,可知选B项。

  答案:B

  B

  What does it take to be a good neighbour? Over the years I have had all kinds of neighbours, ones that were enjoyable and others that were to be avoided at all costs.

  One of the most important things in being a good neighbour is to respect tbe personal privacy (隐私). When someone new moves into the neighbourhood,you'd better wait and see when and how to go to pay a visit. If you go rushing over as soon as they move in, they may think you are going to be one of those neighbours that come over at all times of the day, not respecting their privacy.

  It is a good idea always to be friendly to everyone in the neighbourhood. This can not only make you get along well with them, but will also be a form of protection for your family and home. If you wave as they drive by or offer a friendly hello while they are out in their yard, it shows that you like them and try to be friendly. If you are cordial(热诚的) to them, they are much more likely to watch out for any wrong doings going on around your home while you are out and let you know if anything happens.

  Another way of being a good neighbour is to be helpful in times of need. If you see that they are in need of a helping hand doing something or in times of difficulty,it is good to offer your help. Even though you haven't talked a lot to the people down the street,they are willing to take the time to help you because you have ever helped them when they were in need.

  In conclusion, if you respect their personal privacy, treat them cordially and be helpful when you see they are in need,you will be a great neighbour and anyone would be happy to have you next door!

  4. What should we do when a new neighbour moves in?

  A. Go to offer some advice.

  B. Go to say hello immediately.

  C. Wave politely through the window.

  D. Wait and see when and how to pay a visit.

  5. If we are always friendly to neighbours, we can __________.

  A. have our own privacy

  B. know more about their life

  C. make close friends with them

  D. keep our family members safe

  6. What's the main idea of Paragraph 4?

  A. A friend in need is a friend indeed.

  B. Everybody sometimes gets into trouble.

  C. The neighbours should help each other.

  D. People needn't talk a lot to their neighbours.

  7. As a good neighbour, a person should always be __________.

  A. brave, honest and kind

  B. helpful, strong and strict

  C. honest, active and friendly

  D. respectful, friendly and helpful

  4.解析:细节理解题。根据第二段第二句可知,当有新邻居搬来时,你最好等等看自己到底应该什么时候、以什么样的方式去拜访。

  答案:D

  5.解析:细节理解题。根据第三段前两句和最后一句可知,对邻居友好不仅能使你和他们相处融洽,在某种程度上,还能给你的家人和房子提供保护。

  答案:D

  6.解析:段落大意题。本段的前半部分讲到要乐于帮助邻居,后半部分讲到邻居自然也就会乐于帮助你,由此可知本段的大意是:邻里之间应该互相帮助。

  答案:C

  7.解析:推理判断题。文章最后一段是全文的总结。作为一个好邻居,应该做到三个方面:尊重邻居的隐私、对邻居友好以及乐于帮助邻居。

  答案:D

  Ⅱ.完形填空

  Face Adversity (逆境) with a Smile

  I told my friend Graham that I often cycle the two miles from my house to the town centre but unfortunately there is a big hill on the route. He replied,“You mean

  __1__

  .” He explained that I should be glad of the

  __2__ exercise that the hill provided.

  My

  __3__

  to the hill has now changed. I used to

  __4__

  as I approached it but now I tell myself the following. This hill will exercise my heart and lungs. It will help me to

  __5__

  and get fit. It will mean that I live longer. This hill is my friend.

  __6__

  , I have a smile of

  __7__

  as I reach the top of the hill.

  Problems are there to be faced and

  __8__

  . We cannot achieve anything with a(n)

  __9__

  life. Helen Keller was the first deaf and blind person to

  __10__

  an University degree. She wrote, “Character cannot be

  __11__

  in ease and quiet. Only through

  __12__

  of trial and suffering can the soul be strengthened, vision cleared, ambition inspired and success achieved. ”

  One of the main

  __13__

  of success in life is our attitude towards adversity. At times we all face hardships, problems, accidents and difficulties.

  __14__

  we cannot choose the adversity,we can choose our attitude towards it.

  Douglas Bader was 21 when in 1931 he had both legs amputated (截肢) following a flying accident. He was

  __15__

  to fly again and went on to become one of the leading flying aces(能手). He was a(n)

  __16__

  to others during the war. He said, “Don't listen to anyone who tells you that you can't do this or that. That's nonsense.

  __17__

  your mind, and you'll never

  __18__

  crutches(拐杖) or a stick,then have a go at everything. Go to school, join in all the games you can. Go

  __19__

  you want to. But never,never let them

  __20__

  you that things are too difficult or impossible.”

  1. A. slowly

  B. fortunately

  C. carefully

  D. quickly

  2. A. abundant

  B. proper

  C. extra

  D. necessary

  3. A. attitude

  B. access

  C. entrance

  D. affection

  4. A. climb

  B. confuse

  C. comment

  D. complain

  5. A. put on weight

  B. gain weight

  C. lose weight

  D. take my weight

  6. A. Gradually

  B. Finally

  C. Rarely

  D. Approximately

  7. A. satisfaction

  B. devotion

  C. decoration

  D. caution

  8. A. understood

  B. clarified

  C. defeated

  D. overcome

  9. A. tough

  B difficult

  C. easy

  D. reasonable

  10. A. gain

  B. accept

  C. accomplish

  D admire

  11. A. founded

  B. produced

  C. constructed

  D. developed

  12. A. happiness

  B. experiences

  C. difficulties

  D. pressures

  13. A. emphasis

  B. conflicts

  C. factors

  D. powers

  14. A. While

  B. As

  C. Because

  D. If

  15. A. devoted

  B. determined

  C. commanded

  D. forced

  16. A. appreciation

  B. qualification

  C. inspiration

  D. destination

  17. A. Open up

  B. Make up

  C. Come to

  D. Come into

  18. A. reject

  B. deliver

  C. abandon

  D. use

  19. A. anywhere

  B. everywhere

  C. nowhere

  D. somewhere

  20. A. advise

  B. attempt

  C. request

  D. persuade

  1.解析:slowly慢慢地;fortunately幸运地;carefully仔细地;quickly快速地。根据“He explained that I

  should be glad of the __________

  exercise that the hill provided.”可知选B项。

  答案:B

  2.解析:abundant充足的;proper恰当的;extra额外的;necessary必要的。句意为:他解释到我应该对这座山所给予我的额外的锻炼感到高兴。根据语境可知选C项。

  答案:C

  3.解析:attitude态度;access途径;entrance入口;affection感情。句意为:我对这座山的态度现在改变了。根据“I used to

  __________

  as I approached it but now I tell myself the following.”可知选A项。

  答案:A

  4.解析:climb爬;confuse使困惑;comment评论;complain抱怨。句意为:在过去我靠近时我会抱怨……。根据but可知两个句子进行对比,故选D项。

  答案:D

  5.解析:put on weight增重;gain weight增重;lose weight减肥。句意为:这帮我减肥,变得健康。根据“It will mean that I live longer.”可知选C项。

  答案:C

  6.解析:gradually逐渐地;finally最后;rarely稀有地;approximately大约。句意为:最后,当我到达山顶时我露出满足的笑容。根据语境可知选B项。

  答案:B

  7.解析:satisfaction满足,满意;devotion投入;decoration装饰:caution小心。根据语境可知作者到了山顶后十分地满足,故选A项。

  答案:A

  8.解析:understand理解;clarify使清楚;defeat打败;overcome克服。问题总要面对和解决的。根据语境可知选D项。

  答案:D

  9.解析:tough困难的;difficult困难的;easy容易的;reasonable合理的。句意为:我们不可能会轻易地实现目标。根据句意选C项。

  答案:C

  10.解析:gain赢得;accept接受;accomplish完成;admire钦佩。句意为:海伦凯勒是第一个赢得大学学位的聋哑人。根据常识可知选A项。

  答案:A

  11.解析:found创建,创立;produce生产;construct构成;develop发展。句意为:海伦说在安逸和平静中,人格是无法发展的。根据语境可知选D项。

  答案:D

  12.解析:happiness幸福;experience经历;difficulty困难;pressure压力。句意为:只有透过磨难和痛苦……。根据句意选B项。

  答案:B

  13.解析:emphasis突出;conflict矛盾;factor因素;power力量。句意为:生活中成功的一个重要因素是我们对于逆境的态度。根据句意选C项。

  答案:C

  14.解析:while尽管:as因为;because因为;if如果。句意为:尽管我们不能选择逆境,但我们能选择我们的态度。两个句子是让步关系,故选A项。

  答案:A

  15.解析:devote投入;determine决定;command要求;force强迫。be determined to do sth.下定决心做某事,故选B项。

  答案:B

  16.解析:appreciation感激;qualification资格;inspiration鼓舞人心的人或事;destination目的地。根据语境可知选C项。

  答案:C

  17.解析:make up one's mind下定决心,故选B项。

  答案:B

  18.解析:reject拒绝;deliver递送;abandon抛弃;use使用。句意为:下定决心,你就永远不会用拐杖,然后尝试任何事情。根据语境可知选D项。

  答案:D

  19.解析:anywhere任何地方;everywhere每一个地方;nowhere无处;somewhere某地。句意为:去任何你想去的地方。

  答案:A

  20.解析:advise建议;attempt企图;request要求;persuade说服。句意为:但永远不要让他们说服你……。根据语境可知选D项。

  答案:D

点击显示

推荐文章
猜你喜欢
附近的人在看
推荐阅读
拓展阅读
  • 大家都在看
  • 小编推荐
  • 猜你喜欢
  •