【南方新课堂】2017高考英语二轮复习专题训练:专题3 阅读理解 10写作目的(含解析)-查字典英语网
搜索1
所在位置: 查字典英语网 >高中英语 > 高考英语 > 高考高考英语 > 高考高考复习指南 > 【南方新课堂】2017高考英语二轮复习专题训练:专题3 阅读理解 10写作目的(含解析)

【南方新课堂】2017高考英语二轮复习专题训练:专题3 阅读理解 10写作目的(含解析)

发布时间:2017-03-13  编辑:查字典英语网小编

  专题一

  阅读理解

  训练10 写作目的

  A

  n be time-consuming and expensive.Web designers are difficult to work with can do on your own,without having to pay a pricey web designer.With unlimited space for as many pages as you want,customized looks,photo galleries,blog platform capabilities,and social networking buttons,Wix has everything a business of any size needs to make an impact online.You get full control over what information fills in the blanks,and you don't have to know a thing about HTML to make this work.The way your website looks says a lot about your company.Wix does that,and it does it for free.Another thing that makes Wix the most affordable option in creating a website is that you don't have to pay for a separate web host—every page

  created on Wix is hosted on Wix,free of charge.

  The Internet is the marketplace of ideas: your company needs to share what you think.If you think just because you don't sell a product online you don't need a website,you're dead wrong.No matter what kind of business you have,if you want to reach an audience,you want to have a website that speaks to people.Wix lets you do that as quickly and easily as possible for free.

  If you have a bigger budget,Wix has more options than just the free website design.You can choose to upgrade (升级) to the ad-less version which won't fill up your customers' screens when they visit your site.But if the most important thing to you is getting your company's name online right now【语篇解读】 本文介绍了一个网络平台Wix通过该平台人们可以免费或低成本设计公司的网站。________.roducts on the Internet

  B.attract more customers online

  C.build a company's website cheap

  D.collect any possible information

  解析:细节理解题。根据第一段的最后一句“There are cheaper ways to establish your company online可知用低成本建公司网站。答案:C解析:段落大意题。第二段主要介绍了Wix的优点如:它可以提供给用户免费的HTML5和Flash网站设计、无限的网页空间等。答案:B3.If you create a company website on Wix,you ________. upgrade to the ad-less version解析:细节理解题。根The Internet is the marketplace of ideas: your company needs to share what you think”及最后两句“No matter what kind...you want to have a website that speaks to people.Wix lets you do that as quickly and easily as possible for free”可知如果你在Wix答案:CWhat's the purpose of the text?

  A.To teach a budget lesson.

  B.To make an advertisement.

  C.To present a website design.

  D.To introduce a new business.

  解析:写作意图题。本文主要是在为Wix做广告介绍它的服务内容及优点让人们使用该平台。文章的最后一句更明确地表明了作者的写作意图。答案:BB

  When Luke went to university he thought he would be embarking on a new journey in life and getting his own place.In the UK,it's common to fly the nest (另立门户) at a fairly young age.Many choose a flat-share; others make plans to get on the property ladder.rent economic situation forced Luke back to his mum's house at the age of 27.And he's not alone: a quarter of young adults in the UK now live with their parents.The Office for National Statistics said more than 3.3

  million adults between the ages of 20 and 34 were living with their parents in 2017.

  Lack of jobs and the high cost of renting accommodation made Luke change his plans.He's frustrated.?There's something very difficult about being an adult living in an environment where you're still a child,”he says.“It limits me socially;sometimes I feel it limits me professionally.” the family's three-bedroom house with her siblings.She says they_end_up_getting_on each other's_nerves when it's time to use the bathroom in the morning.itions,culture,or family traditions mean many young people stay at home until they get hitched.Even then,it can be too expensive to rent or buy a house and the married couples continue to live at one of their parents' homes.

  But some parents seem to enjoy having their kids back at home.Janice's daughters are part of what's being called “the boomerang generation”.She says do.”

  So for some it's a win-win situation—spending time with

  your families【语篇解读】 本文是一篇说明文主要陈述了年轻人大学毕业后与父母共同生活的社会现象。B.By giving examples.解析:写作手法题。文章写作手法有举例子、讲道理、列数字和作比较等。通读全文本文列举了卢克、克莉丝和珍妮丝女儿的例子用举例子的写作手法来陈述年轻人大学毕业后与父母共同生活的社会现象。答案:B________.living with parents is common in some countries

  B.all the parents enjoy residing with their children

  C.the author approves of children's living with parents

  D.Janice belongs to a group called “the boomerang generation”

  解析:细节理解题。由第六段中的“residing with your parents is not unusual in some countries”可得知A项正确。B项中的“all the parents”表达过于绝对文中只是说有一些父母喜欢和孩子住在一起故B项错误。文章只是说明了一个现象并没有明确提出作者的观点故C项错误。根据倒数第二段中的“Janice's daughters are part of what's being called ‘the boomerang generation’”可以判断D项错误。答案:Aach other.

  解析:句意理解题。由第Krissy had to return home after a

  year away and now lives in rather cramped

  conditions,sharing the family's three-bedroom house with her siblings”“when it's time to use the bathroom in the morning”可知目前克莉丝和家里的兄弟姐妹共同住在三居室的房子里面所以当早上使用浴室的时候会有不便之处故“they end up getting on each other's nerves”意思应是他们最终都使对方心烦意乱。答案:CWhat is the purpose of the passage?

  A. To persuade children into living on their own after

  getting married.

  B.To show the present situation of young people living with

  their parents.

  C.To compare the advantages and disadvantages of residing

  with parents.

  D.To present the problems young adults may face after going to university.

  解析:写作目的题。文章主要陈述答案:BC

  EF (English First) is the world's leading privately owned education company.Founded in 1965,EF operates in over 50 countries around the world.We have vacancies for teaching positions across China so if you prefer the fast-paced city life like Shanghaier 60 cities in China.

  Teaching at English First

  At English First,you'll be provided the resources to become the best teacher you can be.Our new and colourful classrooms offer state-of-the-art (最先进的) technology including Internet-connected computers-class teacher development programme with certification courses to our teachers to help them move into more senior positions within EF.Join the EF Teacher Network today

  Join a supportive community of EF staff and teachers from day one.We're here to provide the support you need every step of the way,from preparing your legal work visa to airport pickup.Learn how to order food in Chinese with our free language classes or attend a weekly teacher social sponsored by the company.There's so much to experience living abroad and you'll experience it to the fullest with EF.

  Requirements

  ☆A bachelor's degree

  ☆A TEFL Certificate (EF TEFL sponsorship available)

  ☆Passport holders from the UK,the USA,Canada,Ireland,Australia,South Africa or New Zealand

  ☆The ability to obtain a clear background check

  ☆The ability to live abroad for at least one year

  Your benefits package

  ☆12,000—13,500 RMB monthly,based on qualifications

  ☆10 paid annual leave days plus 11 national holidays

  ☆Airport pickup upon arrival

  ☆Free hotel accommodation during your first two weeks at EF

  ☆Free Mandarin Chinese lessons

  【语篇解读】 本文为一则招聘广告旨在为EF公司招聘一批即将在中国教英语的外籍老师。sons.

  解析:细节理解题。EF (English First) is the world's leading privately owned education company...”可知EF公司主要是培训英语的。答案:DB.A TEFL Certificate.解析:细节理解题。根据文章Requirements部分中的“A TEFL Certificate(EF TEFL sponsorship available)”可知答案为B项。答案:BWhat is the purpose of the passage?

  A.To attract teens or kids to EF.

  B.To stress EF's achievements in China.

  C.To employ teachers working in China.

  D.To introduce the company English First.

  解析:写作意图题。由文章内容尤其是第一段中的”We have vacancies for teaching positions across China”可知本文旨在招聘在中国教英语的老师答案:CD

  It seems that the great desire among the young is to be popular.The desire to be popular can force you into looking and acting like everyone else.You can lose yourself in a sea of identical hairstyles and thinking styles.

  I was forced to think about popularity not too long ago in a talk I had with my daughter.Margy had to change schools when my busy work schedule made it necessary for me to move houses.I suppose that,for a girl in her teens,entering a new school is like spending a season alone in the tropical jungles.At least that's how Margy found it at first.However,as the school year drew to a close,one student after another came to her.I told Margy that I would have been more concerned if she had been an instant social success in her new school.Nobody can please everyone.If you try to do so,you will find values as lasting as soap bubbles blown into the air.

  Some teenagers claim they want to dress as they please.But they all wear the same clothes.They set off in new directions in music.But somehow they all end up listening to the same record.Their reason for thinking or acting in a certain way is that the crowd is doing it.They have come out of their cocoon into a larger cocoon.

  I know that it has become harder for a young person to stand up against the popularity wave.Our way of life makes a young nonconformist stand out like a Martian.These days there's a great barrier for the young person who wants to find his or her own path.But the barrier is worth climbing over.You may want to listen to classical music instead of going to a party.Well,go to it.Be yourself.Popularity will come with the people who respect you for who you are.That's the only kind of popularity that really counts.

  【语篇解读】 本文作者从自己女儿换了新学校后迅速受到新同学欢迎的事实谈起批判了那些为迎合他人而放弃自我的行为方式并就“受欢迎”表达了自己的观点:做真实的自己别人也会尊重你的本真。l?

  A.She might find no true friends.

  B.She would ignore her academic performance.

  C.She had no idea of her own.

  D.She might betray her true self.

  解析:推理判断题。第一段提到为了受欢迎而一味迎合别人的人“can lose yourself in a sea of identical hairstyles and thinking styles”再由第二段中Nobody can please everyone.If you try to do so,you will find values as lasting as soap bubbles blown into the air.”可知作者认为如果他的女儿在新学校已取得人际交往上的即刻成功的话那么对作者来说女儿肯定是违背了真实的自我以取悦他人使自己变得受欢迎。因此答案选D项。答案:D does the author think of most teenagers?

  A.They're afraid of getting lost in life.

  B.They have difficulty understanding each other.

  C.They lack the courage to be truly different.

  D.They find it hard to gain popularity as expected.

  解析:推理判断题。由第三段的内容可知一些青少年想C项。答案:CSomeone who cares about others' opinion.

  B.Someone who desires popularity greatly.

  C.Someone who behaves in his own way.

  D.Someone who wants to please others.

  解析:词义猜测题。由第四段中的“I know that it has become harder for a young person to stand up against the popularity wave”可知此处指想要变得与众不同走自己的路变得更难了。由此可推知画线词“nonconformist”指的应是“不遵循常规的人”。因此答案选C项。答案:CWhat is the author's purpose of writing this passage?

  A.To persuade readers to pursue valuable popularity.

  B.To tell parents how to guide their children.

  C.To criticize the present values and beliefs.

  D.To suggest a good way to be popular.

  解析:写作目的题。由全文内容可知作者从自己女儿换了新学校后迅速受到新同学欢迎的事实谈起批判了那些为迎合他人而放弃自我的行为方式并就“受欢迎”表达了自己的观点:做真实的自己别人也会尊重你的本A项。答案:A

点击显示

推荐文章
猜你喜欢
附近的人在看
推荐阅读
拓展阅读
  • 大家都在看
  • 小编推荐
  • 猜你喜欢
  •