高三英语一轮复习 专题7 状语从句
Ⅰ.语法单句填空
1.________ tired my mother is after work, she is always checking my homework.
答案:However 句意为:无论妈妈下班后多累,她总是会检查我的作业。特殊疑问词+ever或者no matter +特殊疑问词引导让步状语从句,其中however或者no matter how不能单独用,后面要接形容词或副词。
2.She was such a proud person that she would die ________ she would admit she was wrong.
答案:before 句意为:她是如此骄傲的一个人,以至于她宁愿死也不会承认自己错了。before意为“在……之前”。
3.________ there was no conclusive evidence, most people thought he was guilty.
答案:While/Although/Though 句意为:尽管还没有确凿的证据,但大多数人认为他是有罪的。while/although/though意为“尽管”。
4.We should give the disabled encouragement to live ________ rich and full a life as we do.
答案:as 句意为:我们要鼓励残疾人像我们一样去过充实丰富的生活。as+形容词/副词+冠词+名词+as,意为“像……一样……”。
5.Mom, don't you think it's OK to play once in a while ________ long as it doesn't affect my studies?
答案:as/so 句意为:妈妈,你不觉得只要不影响学习,玩一会儿也没关系吗?as/so long as意为“只要”。
6.Mary only seems cold; ________ you get to know her, she is nice.
答案:once 句意为:玛丽只是外表看起来冷漠,一旦你了解她之后,就会发现她人很好。
7.In the global economy, a new drug for cancer, ________ it is discovered, will create many economic possibilities around the world.
答案:wherever 句意为:在世界经济中,一种新型抗癌药——无论在哪儿发现——将会在全球带来许多商机。特殊疑问词+ever引导让步状语从句。
8.It was several hours ________ the traffic returned to normal after the terrible accident.
答案:before 句意为:车祸发生后,过了几个小时交通才恢复正常。It+be+一段时间+before...意为“要多久才……”。
9.As a language grows, new words are introduced ________ many words fall out of use.
答案:while 句意为:随着一种语言的成长,新单词出现了,同时很多词也退出使用。while在……期间;与……同时。
10.—Look! Mom, I've been offered a bonus of $300.
—Really? Well, keep it ________ it is safe.
答案:where 句意为:——妈妈,快看,我获得了三百美元的奖金!——真的啊?那把钱收好。where引导地点状语从句。
11.Keep yourself open ________ we can experience the great joy that friendship can bring.
答案:so that 句意为:敞开自己的心扉,这样才能体会到友情的快乐。
12.However, now Barack Obama who used to struggle with his identity doesn't see it as a problem any more, ________ an advantage for his successful career.
答案:but 句意为:然而,曾与自身身份斗争的巴拉克·奥巴马现如今已不将其视为障碍而是把它当做了其成功职业生涯的一项优势。not...but...意为“不是……而是……”。
13.—Does your father smoke?
—No, it's two years ________ he smoked.
答案:since 句意为:——你爸爸抽烟吗?——不了,他戒烟两年了。It+be+一段时间+since...意为“自从……以来已经过了多久”。
14.Take some change with you,________ case you need it when taking the bus.
答案:in 句意为:带点儿零钱在身上,万一你要坐公交。in ase意为“万一;以防”。
15.________ he is uncertain about the result of the experiment, he still wants to give it a try.
答案:Though/Although 句意为:尽管他不确定实验的结果会怎样,但他还是想要试一试。Though/Although引导让步状语从句。
.单句改错
1.He continued with his reading even if nothing important had happened.
2.If they go or stay, it makes no odds.
3.He placed a marker wherever the ball had landed.
4.He looked disgustingly healthy while he got back from the Bahamas.
5.In order whether every student might understand it, the teacher explained that passage again and again.
6.I find it hard to work at home because of there are too many distractions.
7.Whatever cold it was, he never stopped taking outdoor exercise.
8.Now when the problem has been identified, appropriate action can be taken.
9.Child although he is, he knows a lot.
10.It will be a long time since we meet them again.
答案:1.even if→as if/though 2.If→Whether
3.wherever→where 4.while→when 5.whether→that
6.去掉of 7.Whatever→However 8.Now when→Now that
9.although→though/as 10.since→before
娱乐英语资讯:Japanese rock band to kick off China tour
大热天不知道该选什么口味的冰淇淋?不如参考下你的星座吧
The Heroines in Fairy Tales 童话故事的女主角
国际英语资讯:10 politicians join race to succeed May as Britains prime minister
体坛英语资讯:Colombia beat Poland to take opening U20 match
NASA将向公众开放国际空间站 每人每晚3.5万美元
体坛英语资讯:IOC Official: Olympic Games offers different opportunities to different countries
Facebook的股东希望扎克伯格下台
体坛英语资讯:Namibia to take part in over-50s 2020 Cricket World Cup
凯特王妃总是破坏规矩,女王很不开心
A Strong Boy 一位坚强的男孩
国内英语资讯:Chinas top legislator calls for protecting Yangtze River with law
国际英语资讯:U.S. to launch protest to Russia over naval encounter
2019年6月英语四级作文冲刺押题
国内英语资讯:Xinhua Headlines: Xis neighborhood diplomacy to forge closer community with shared future
2019年6月大学英语四级作文范文:住房问题
体坛英语资讯:Japan beats Indonesia 3-1 to fight against China for Sudirman Cup title
国际英语资讯:Brazilian, Argentine presidents look forward to Mercosur-EU free trade agreement
国内英语资讯:Stronger China-Russia partnership key to global peace, stability: Xi
国际英语资讯:Yemens Houthi rebels claim drone attacks on Saudi air base
体坛英语资讯:Xu Can defends WBA title in TKO victory
体坛英语资讯:Djokovic feels extra motivation in contention for French Open glory
体坛英语资讯:Top-ranked Osaka labors through, Wang triumphs Chinese derby at French Open
睡眠呼吸暂停或导致患癌风险增加
娱乐英语资讯:First Confucius Music Center in Europe opens in Ukraine
国内英语资讯:Chinese president returns to Beijing after state visit to Russia, 23rd St. Petersburg Intern
国内英语资讯:Xi to address Belt and Road forum next week: FM
国内英语资讯:Tsinghua University Day held in Russias St. Petersburg State University
国际英语资讯:Street sealed off after gunshot heard in New Zealands Christchurch
国内英语资讯:China Focus: Central, Eastern European businessmen pursuing opportunities at Chinese expo