综合演练
(一)
(用所给动词的适当形式填空)
My best friend Kaiya is like me.She__1__(remind) me of myself.In the past,I__2__(be) never confident because of my appearance.People always laughed at my weight,my height,my hairstyle,etc.At that time,I was the shortest student in my class.I started getting depressed.However,someone told me something that I will always remember.
It was in March.Surrounded by a group of girls who__3__(point) at me and laughed at me,I couldn't help crying.The tears rolled down my face like a rushing river.To my surprise,someone lifted my head up and wiped the tears from my eyes.
I then knew it was our English teacher,Miss Li.She said,“You__4__(be) perfect the way you are.You should never change or hate yourself.People__5__(accept) you for who you__6__.But if you cannot accept yourself,then how will other people accept you?”I__7__(inspire) by her words.Over the past few months,I__8__(learn) that no one is perfect and that we all have flaws.Now I have wonderful friends who__9__(love) me for who I am.
Now,seeing Kaiya cry,I decide to tell her the same thing Miss Li__10__(tell) me.
[语篇解读] 本文为记叙文。作者通过自己的亲身经历告诉自己的朋友Kaiya:做人要自信,要相信自己。
1.解析:根据第一句中的时态可推知本空应该用一般现在时,又因为主语为第三人称单数,故答案为reminds。
答案:reminds
2.解析:根据语境中的In the past可知设空处用一般过去时,故答案为was。
答案:was
3.解析:根据后面的laughed可知设空处为pointed。
答案:pointed
4.解析:本句为直接引语,故用一般现在时。
答案:are
5.解析:句意:人们会接受真正的你。结合下文的then how other people will accept you可知答案为will accept。
答案:will accept
6.解析:由上下文语境可知应填are。
答案:are
7.解析:设空处表示过去的事情且主语与inspire为被动关系,故用一般过去时的被动语态。
答案:was inspired
8.解析:根据前面的Over the past few months可知设空处用现在完成时。
答案:have learned(learnt)
9.解析:“who__9__(love) me for who I am”为定语从句,先行词为friends且设空处说的是现在的情况,应用一般现在时,故答案为love。
答案:love
10.解析:“Miss Li__10__(tell) me”为定语从句,设空处表示过去的事情,故用一般过去时。
答案:told
(二)
(用所给动词的适当形式填空)
It was getting dark when I__1__(get) home.It was cold and I__2__(wear) a coat.I walked up to the door and put my hand into my pocket to take out my key but I__3__(can) not find it.I suddenly remembered that I__4__(leave) it on my desk in the office.It really didn't make any difference.I knew my wife__5__(be) at home and the children must have come back from school by now,so I__6__(knock) at the door.
There was no answer.So I knocked again.I continued knocking at the door for some time.I was getting angry.Then I remembered something the office boy__7__(tell) me at noon.He said that my wife__8__(phone) saying that she__9__(go) shopping in the afternoon with the children.
There__10__(be) only one thing for me to do:I had to climb in through a window.
[语篇解读] 本文为记叙文。当“我”到家时,天快黑了。天很冷,“我”穿着一件大衣。当“我”走到门前将手伸进口袋取钥匙时却发现钥匙没在口袋里。想着妻子和孩子们应该在家于是“我”开始敲门,敲了半天都没人回应。“我”忽然想起妻子中午打电话说下午要跟孩子们一起去购物,无奈之下,“我”从窗户爬了进去。
1.解析:根据语境可知设空处表示过去的情况,故用一般过去时。
答案:got
2.解析:本句介绍当时的情况,故用过去进行时。
答案:was wearing
3.解析:设空处表示过去的能力,故答案为could。
答案:could
4.解析:leave这一动作先于remembered发生,故此处表示“过去的过去”,应用过去完成时。
答案:had left
5.解析:根据前面的可知设空处应用一般过去时,故答案为was。
答案:was
6.解析:根据语境可知设空处用一般过去时。
答案:knocked
7.解析:tell这一动作先于remembered发生,表示“过去的过去”,故答案为had told。
答案:had told
8.解析:phone这一动作先于said发生,表示“过去的过去”,故答案为had phoned。
答案:had phoned
9.解析:go这一动作后于saying,表示过去将来的动作,故用过去将来时。
答案:would go
10.解析:主语为only one thing且设空处应该用一般过去时,故答案为was。
答案:was
发型师不会告诉你的那些秘密
Should schoolchildren have jobs? 中小学生应做兼职工作吗?
中国手机市场下滑?但仍是苹果销量的主力军
Vampire Movies 吸血鬼电影
Antarctic discoveries 科学家发现南极海洋中的生态系统
体坛英语资讯:Mourinho extends deal with Manchester United
国内英语资讯:ASEAN chief says ASEAN attaches importance to Chinas regional role
国际英语资讯:Morocco hosts high-level meeting on Arab economic growth
国际英语资讯:1,500 evacuated in Paris, surrounding zones as Seine river keeps rising
脱口秀女王无意参选,可把老外失望透了
体坛英语资讯:Frankfurt beat Monchengladbach 2-0 in German Bundesliga
2018格莱美:火星哥6项大奖领跑 Gaga惜败黄老板
体坛英语资讯:Former Brazil forward stabbed during robbery
国内英语资讯:Rich Chinese show rising optimism on economy, survey
国际英语资讯:Brexit could put Britains energy trade with EU at risk: report
避孕药或有助于预防某些癌症
国际英语资讯:Moscow police detain opposition leader in anti-Putin rally
国内英语资讯:Liaoning lifts 1 million people out of poverty in past 5 years
Red meat speech?
国际英语资讯:UN employees in Gaza protest against U.S. fund cuts
国内英语资讯:Chinas asset-backed securitization sees rapid growth: report
披萨里到底该不该放菠萝?
女神斯嘉丽·约翰逊最新英文演讲,她不止是身材火辣、相貌美艳这么肤浅!
国际英语资讯:Feature: Chinese keep lions share of intl admission by U.S. higher education
体坛英语资讯:Corinthians sign former Napoli defender Henrique
体坛英语资讯:Cavaliers move Thompson into starting lineup, Jae Crowder to bench
国际英语资讯:Romanias first woman PM leads third left-wing cabinet
研究:女性是最难相处的家庭成员
体坛英语资讯:Morocco, Sudan agree to cement football cooperation
国际英语资讯:Colombia suspends talks with ELN after attacks on police stations