题目:
Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write a letter to express your thanks to one of your friends who helped you most when you were in difficulty. You should write at least 120 words but no more than 180 words.
今年四级时隔九年之后首次考了一道应用文写作,虽然出乎意料,但是大家可以根据题干中的关键词“letter”迅速判断今年要写的是书信。书信本身难度不大,但是需要特别注意英文书信的书写格式。
一、四级书信格式要求
1、抬头:收件人的姓名
2、正文:三段式
3、落款:祝福(yours sincerely)+写信人名
二、感谢信格式模板:
Dear ______,
I am writing to extend my sincere gratitude for __________________(感谢的原因). If it had not been for your assistance in __________________(对方给你的具体帮助), I fear that I would have been___________________(没有对方帮助时的后果).
No one would disagree that it was you who___________________________(给出细节).
Again, I would like to express my warm thanks to you! Please accept my gratitude. Best wishes.
Yours sincerely,
Li Ming
(注意:抬头的Dear+人名顶格靠左写,后面一定要加逗号!落款yours sincerely和写信人名顶格靠右写,yours sincerely后面也一定要加逗号!Yours sincerely为书信的惯用套话,这个必须得有!)
三、真题解析
再来看看今天第三套试卷的写作。写作要求让自己写一封感谢信来表达你对帮助自己克服困难的朋友的感谢。虽然书信大家可能在复习的时候准备的较少,但其实只要抓住了书信的基本格式,即多了抬头和落款,正文的写作应该较为简单,尤其是第二段,大家可以按照熟悉的原因分析段的方式来写。
1、写作思路:
第一段:表明对朋友的感谢并点题;
第二段:朋友用哪些方式帮我在哪些方面克服了困难
第三段:再次表示对朋友诚挚的感谢并祝愿朋友身体健康。
2、范文:
Dear Tom,
I am writing to extend my sincere gratitude for your great help when I failed that vital English interview. If it had not been for your assistance in giving me those brilliant suggestions and warm encouragement, I fear that I would have lost my way.
No one would disagree that it was you who stayed with me and pulled me through the hard time. First and foremost, you told me it is the priority for me to calm down. This is due to the fact that the ability to stay sober and positive made me come up with quite a few ideas to cope with the consequence that failure triggered. Furthermore, you made me learn to analyze my lack of interview skills and find solutions. Plenty of evidence has shown that this work played an indispensable role in my success the next year. Last but not the least, you helped to build my confidence.
Again, I would like to express my warm thanks to you! Please accept my gratitude. Best wishes.
Yours sincerely,
Li Ming
一、文章主旨:
根据首句,我们可以看到整篇文章的主旨意思:physical activity does the body good, and there’s growing evidence that it helps the brain too.(身体活动对身体活动有好处,越来越多的证据显示它对大脑也有好处),所以我们可以知道整篇文章实际是在讨论身体活动与大脑活动相关的影响。
二、对15个选项进行词性分类
A. n
B. adv
C. n
D. v-ing
E. v-ing
F. adj
G. adj
H. v
I. n
J. adv
K. adv
L. n
M. v
N. v
O. v
三、判断空格词性
26. , ___ to have higher GPAs and better scores 固定搭配 tend to 倾向于
答案:O
27. In a ___ of 14 studies that 空格词性为名词 ,备选项有 ACIL A. 出席,出勤 C 趋势 I 心境 L 表现
答案:C
28. physical activity and academic ___ 空格词性为名词,备选项有 A I L
答案:A
29. , ___ in the basic subjects of math, 空格词性为副词,备选项有BJK
答案:K
30. schools struggle to ___ on smaller budgets. 空格词性为动词原形 备选项有HMN
答案:N
31. With standardized test scores in the U.S. ___ in recent years, 空格词性为动词ing,备选项有DE
答案:E
32. exercise and academics may not be ___ exclusive. 空格词性为副词,备选项有BJ
答案:J
33. can improve blood ___ to the brain 空格词性为动词 备选项有 DHM
答案:H
34. ,which are ___ to learning. 空格词性为形容词 备选项有FG
答案:F
35. can improve ___ and relieve stress. 空格词性为名词,备选项有IL
答案:L
下一篇: 已经是最后篇了
元宵节:赏灯约会,这才是真正的情人节
什么小事能让你变得更快乐?
国内英语资讯:Chinas new maglev train to roll off production line
研究:女性领衔的奥斯卡提名电影票房更高
对朝非法贸易影响制裁效果
国际英语资讯:Macron, Merkel optimistic about endorsing Brexit accord at this weeks EU summit
国际英语资讯:IS claims deadly drive-by shooting in Yemens Aden
国内英语资讯:Highways to reach all townships in Tibet by 2020
Does China Has Highways? 中国有高速公路吗?
用外语思考让我们更客观
亚洲共享单车折戟欧洲市场
体坛英语资讯:Federer becomes most decorated Laureus winner with double victories in 2018
星巴克出新饮品?品相看起来还很不错!
成百上千人不健康的原因是因为太忙?工作使得他们没有时间吃有营养的食物
为什么聪慧成功的女性会约会困难?
体坛英语资讯:Reports: Atletico Madrids Nico Gaiten set for China move
《权游》所有演员都是假发?那黄老板呢...
国内英语资讯:Government provides financial aid for 96 mln Chinese students in 2017
罗斯柴尔德的王朝传承
美文赏析:旅行的意义不在于新风景
A lack of women in science 科学领域缺少女性工作者
体坛英语资讯:Belgian Alison Van Uytvanck wins singles in Hungarian Ladies Open
体坛英语资讯:China win ITTF Team World Cup titles
国际英语资讯:U.S. embassy to Turkey to close on Monday over security threat
闺蜜对别人的态度很差,我该做些什么?
国际英语资讯:Indonesia, S.Korea conclude talks on bilateral trade deal
体坛英语资讯:Bayerns Coman sidelined several weeks
体坛英语资讯:Neymar to undergo surgery on fractured foot
创纪录!新漫威神作《黑豹》,票房首超《神奇女侠》!
Better angels?