By held back the author means ________.
A) made to remain in the same classes
B) forced to study in the lower classes
C) drawn to their studies
D) prevented from advancing.
Which of the following is NOT true according to the passage?
A) The EEC spends one billion pounds on imported energy each year.
B) At the present level of research spending, it is difficult to make any significant progress in the provision of energy from the sun.
C) The total yearly spending of the EEC on solar energy research amounted to almost 6 million dollars.
D) the desired breakthrough could be obtained by the end of the next decade if investment were increased.
注:1.A选项应该是节约one billion
2. C 选项是末段数字之和关系
The application of advanced technology to research in solar energy _________.
A) would lead to a big increase in research funding
B) would make it unnecessary to import oil
C) would make it possible to meet the future energy needs of the EEC
D) would provide a much greater proportion of the Communitys future energy needs
注:D选项中的 greater proportion = 文章第三段中的 bigger share
Mr. Gretz calculates that if solar energy only provided three percent of the EECs needs, this could still produce a saving of about a billion pounds in the present bill for imported energy each year. And he believes that with the possibility of utilizing more advanced technology in this field it might be possible to satisfy a much bigger share of the Communitys future energy needs.
Some scientists believe that a breakthrough in the use of solar energy depends on __________.
A) sufficient funding B) further experiments
C) advanced technology D) well-equipped laboratories
注:A选项讲到资金;C讲第三段,为窜段选项;D涉及句子次要成分的选项,
涉及句子当中主要成分选项优选于涉及次要成分选项,次要成分包括:插入语,同位语
The senior West German scientist in charge of the Communitys solar energy program, Mr. Joachim Gretz, told journalists that at present levels of research spending it was most unlikely that solar energy would provide as much as three percent of the Communitys energy requirements even after the year 2,000. But he said that with a modest increase in the present sums, devoted by the EEC to this work it was possible that the breakthrough could be achieved by the end of the next decade.
Questions 36 to 40 are based on the following passage:
36. The major problems with Americas railroad system in the mid 19th century lay in _________.
A) poor quality rails and unreliable stopping systems
B) lack of financial support for development
C) limited railroad lines
D) lack of a transcontinental railroad
37. The building of the first transcontinental system _________.
A) brought about a rapid growth of industry and farming in the west
B) attracted many visitors to the construction sites
C) attracted laborers from Europe
D) encouraged people to travel all over the country
38. The best title for this passage would be ________
A) Settlements Spread Westward
B) The Coast-to-Coast Railroad: A Vital Link
C) American Railroad History
D) The Importance of Railroads in the American Economy
39. The construction of the transcontinental railroad took _________.
A) 9 years B) 7 years
C) 4 years D) 3 years
40. What most likely made people think about a transcontinental railroad?
A) The possibility of government support for such a task.
B) The need to explore Utah.
C) The need to connect the east coast with the west.
D) The need to develop the railroad industry in the west.
Questions 36 to 40 are based on the following passage:
A rapid means of long-distance transportation became a necessity for the United States as settlement spread ever farther westward. The early trains were impractical curiosities, and for a long time the railroad companies met with troublesome mechanical problems. The most serious ones were the construction of rails able to bear the load, and the development of a safe, effective stopping system. Once these were solved, the railroad was established as the best means of land transportation. By 1860 there were thousands of miles of railroads crossing the eastern mountain ranges and reaching westward to the Mississippi. There were also regional southern and western lines.
注:1.首句提出问题,后跟着解决方案。
四级文章套路:有现象必有解释,有结论必有解释,有问题必有解决方案
2.most serious 对应36题中的 major problem,最高级出现是考点
The high point in railroad building came with the construction of the first transcontinental system. In 1862 Congress authorized two western railroad companies to build lines from Nebraska westward and from California eastward to a meeting point, so as to complete a transcontinental crossing linking the Atlantic seaboard with the Pacific. The Government helped the railroads generously with money and land. Actual work on this project began four years later. The Central Pacific Company, starting from California, used Chinese labor, while the Union Pacific employed crews of Irish laborers. The two groups worked at remarkable speed, each trying to cover a greater distance than the other. In 1869 they met at a place called Promontory in what is now the state of Utah. Many visitors came there for the great occasion. There were joyous celebrations all over the country, with parades and the ringing of church bells to honor the great achievement.
注:1.authorize 授权
2.1862、4 years、1869三个数字出现,是考点
3.what is now 现在的
The railroad was very important in encouraging westward movement. It also helped build up industry and farming by moving raw materials and by distributing products rapidly to distant markets. In linking towns and people to one another it helped unify the United States.
37. The building of the first transcontinental system _________.
A) brought about a rapid growth of industry and farming in the west
B) attracted many visitors to the construction sites
C) attracted laborers from Europe
D) encouraged people to travel all over the country
注:A 选项看末段,B 选项铁路建成大家来庆祝,C 选项错误推理,文章中的意思为雇佣爱尔兰工人
39. The construction of the transcontinental railroad took _________.
A) 9 years B) 7 years
C) 4 years D) 3 years
注:1869-=3
The high point in railroad building came with the construction of the first transcontinental system. In 1862 Congress authorized two western railroad companies to build lines from Nebraska westward and from California eastward to a meeting point, so as to complete a transcontinental crossing linking the Atlantic seaboard with the Pacific. The Government helped the railroads generously with money and land. Actual work on this project began four years later. The Central Pacific Company, starting from California, used Chinese labor, while the Union Pacific employed crews of Irish laborers. The two groups worked at remarkable speed, each trying to cover a greater distance than the other. In 1869 they met at a place called Promontory in what is now the state of Utah. Many visitors came there for the great occasion. There were joyous celebrations all over the country, with parades and the ringing of church bells to honor the great achievement.
40. What most likely made people think about a transcontinental railroad?
A) The possibility of government support for such a task.
B) The need to explore Utah.
C) The need to connect the east coast with the west.
D) The need to develop the railroad industry in the west.
注:1.问题是建设跨洲铁路的目的
2.transcontinental 跨越大洲的 trans -- 跨越
A rapid means of long-distance transportation became a necessity for the United States as settlement spread ever farther westward. The early trains were impractical curiosities, and for a long time the railroad companies met with troublesome mechanical problems. The most serious ones were the construction of rails able to bear the load, and the development of a safe, effective stopping system. Once these were solved, the railroad was established as the best means of land transportation. By 1860 there were thousands of miles of railroads crossing the eastern mountain ranges and reaching westward to the Mississippi. There were also regional southern and western lines.
38. The best title for this passage would be ________
A) Settlements Spread Westward
B) The Coast-to-Coast Railroad: A Vital Link
C) American Railroad History
D) The Importance of Railroads in the American Economy
注:本文主题词:transcontinent railroad,A选项直接摘抄,C选项范围过大,D选项railroads范围过大
上一篇: 大学英语四级阅读模拟题(三)
下一篇: 四级阅读理解训练笔记:练习题11
My Dream 我的梦
国内英语资讯:U.S. must be responsible in forming global governance policy: FM
衣服库存堆积怎么办?Burberry的做法震惊我了
离婚一年后,我最好的朋友嫁给了我的前夫
身边的小社会潜规则
体坛英语资讯:Badminton: Chinese shuttler Chen Yufei advances to final of 2018 Indonesia Open
亚马逊网购包装太过度?看图就震惊到我了
体坛英语资讯:Southgate: We are still far from perfect
国际英语资讯:British PM says up to EU to respond to Irish border question
总统权限问题将是大法官确认听证会关键
福布斯公布2018最赚钱名人榜单,第一你猜是谁?
韩国前总统朴槿惠再被判8年徒刑
国际英语资讯:First refugees from Turkey due to settle in Slovenia: report
国际英语资讯:Steam pipe explosion rocks New York City, no injuries reported
国内英语资讯:China, UAE to boost Belt and Road cooperation
体坛英语资讯:Maguire and Ali book Englands semifinal place
国内英语资讯:Chinese president arrives in Abu Dhabi for state visit to UAE
国内英语资讯:China never steals other countries technology through military-civilian integration: FM sp
去门口取快递,来的是一匹“真机小黄马”!
秘鲁司法系统因腐败丑闻引发震荡
国际英语资讯:Feature: Longing for peace, Yemens displaced families struggle to survive
你已经分过一次手了,如何才能知晓这段感情是否合适?
国内英语资讯:China, UAE agree to lift ties to comprehensive strategic partnership
国内英语资讯:Belt and Road Initiative Chinas gift to world: UAE minister
国际英语资讯:Berlin police confiscates 77 properties owned by criminal clan
红枣居然成了抗癌的超级食物?快来看看是怎么回事
哈萨克斯坦花样滑冰奥运奖牌获得主被刺死
体坛英语资讯:Heroes a plenty in Samara as England qualify for the World Cup semifinals for the first time
国际英语资讯:Israeli PM meets UN envoy over Gaza crisis
国际英语资讯:News Analysis: Yemens Houthis mobilize more fighters in Hodeidah, unable to abort ongoing