细节题准确定位方法:
1、根据题干关键词定位。(注意题干关键词在文章中的同义词)
例:brave=bold
2、利用因果、条件、比较关系词定位。
例:Its a better way of education. 条件词:It is a good way of education;if.... At...When...都是if的同义转换。
3、注意结合顺序原则定位。
4、难于定位时,抓住段落中最重要的考试原则句进行反推
Echo location in this article means the _____.根据顺序原则定位在第三段。
A) location of echoes
B) ability to determine where an echo comes from
C) scientific term for sound waves
D) ability to locate unseen objects by echoes
To appreciate the precision of the bats echo location, we must first consider the degree of their reliance upon it. Thanks to sonar, an insect-eating bat can get along perfectly well without eyesight. This was brilliantly demonstrated by the Italian naturalist Lazzaro Spallanzani. He caught some bats in a bell tower, blinded them. and released them outdoors. Four of these blind bats were recaptured after they
had found their ways back to the bell tower, and on examining their stomachs contents, Spallanxani found that they had been able to capture and eat flying insects. We know from experiments that bats easily find insects in the dark of night, even when the insects make no sound that can be heard by human ears. A bat will catch hundreds of softbodied silent flying insects in a single hour. It will even detect and chase pebbles tossed into the air.
Questions 31 to 35 are based on the following passage:
31. When a consumer finds that his purchase has a fault in it, the first thing he should do is to ________
A) complain personally to the manager
B) threaten to take the matter to court
C) write a firm letter of complaint to the store of purchase
D) show some written proof of the purchase to the store
32. If a consumer wants a quick settlement of his problem, its better to complain to ________.
A) a shop assistant
B) the manufacturer
C) the store manager
D) a public organization
33. The most effective complaint can be made by _________.
A) showing the faulty item to the manufacturer
B) explaining exactly what is wrong with the item
C) saying firmly that the item is of poor quality
D) asking politely to change the item
34. The phrase live up to in the context means ________.
A) meet the standard of
B) realize the purpose of
C) fulfill the demands of
D) keep the promise of
35. The passage tells us _________.
A) how to settle a consumer s complaint about a faulty item
B) how to make an effective complaint about a faulty item
C) how to avoid buying a faulty item
D) how to deal with complaints from customers
Questions 31 to 35 are based on the following passage:
When a consumer finds that an item she or he bought is faulty or in some other way does not live up to the manufacturers claim for it, the first step is to present the warranty, or any other records which might help, at the store of purchase. In most cases, this action will produce results. However, if it does not, there are various means the consumer may use to gain satisfaction.
注:1.present v. 提交
2.主题句后将介绍其他不同投诉的方法
A simple and common method used by many consumers is to complain directly to the store manager. In general, the higher up the consumer takes his or her complaint, the faster he or she can expect it to be settled. In such a case, it is usually settled in the consumer s favor, assuming he or she has a just claim.
注:the more...the more... 比较结构,可以跟32题联系在一起。
(到此处,文章后面的题目中有4道题已经可以定位了。31题、32题、34题和35题)
Consumers should complain in person whenever possible, but if they cannot get to the place of purchase, it is acceptable to phone or write the complaint in a letter.
Complaining is usually most effective when it is done politely but firmly, and especially when the consumer can demonstrate what is wrong with the item in question. If this cannot be done, the consumer will succeed best by presenting specific information as to what is wrong, rather than by making general statements. For example, The left speaker does not work at all and the sound coming out of the right one is unclear is better than This stereodoes not work.
注:1.firmly 坚决的
2.demonstrate 证明、证实
3.specific 具体的,详细的
4.as to = about
The store manager may advise the consumer to write to the manufacturer. If so, the consumer should do this, stating the complaint as politely and as firmly as possible. But if a polite complaint does not achieve the desired result, the consumer can go a step further. She or he can threaten to take the seller to court or report the seller to a private or public organization responsible for protecting consumers rights.
33. The most effective complaint can be made by _________.
A) showing the faulty item to the manufacturer
B) explaining exactly what is wrong with the item
C) saying firmly that the item is of poor quality
D) asking politely to change the item
注:B 选项 exactly =文中specific,同义改写
31. When a consumer finds that his purchase has a fault in it, the first thing he should do is to ________
A) complain personally to the manager
B) threaten to take the matter to court
C) write a firm letter of complaint to the store of purchase
D) show some written proof of the purchase to the store
注:1.A、B、C是窜段选项
2.提交保单或有力证明是文章中第一段就提到的the first step
When a consumer finds that an item she or he bought is faulty or in some other way does not live up to the manufacturers claim for it, the first step is to present the warranty, or any other records which might help, at the store of purchase. In most cases, this action will produce results. However, if it does not, there are various means the consumer may use to gain satisfaction.
32. If a consumer wants a quick settlement of his problem, its better to complain to ________.
A) a shop assistant B) the manufacturer
C) the store manager D) a public organization
注:级别越高,解决问题越快
A simple and common method used by many
consumers is to complain directly to the store manager. In general, the higher up the consumer takes his or her complaint, the faster he or she can expect it to be settled. In such a case, it is usually settled in the consumer s favor, assuming he or she has a just claim.
34. The phrase live up to in the context means ________.
A) meet the standard of B) realize the purpose of
C) fulfill the demands of D) keep the promise of
注:词汇题。
1.or 前后两部分意思相近:faulty 产品有问题/不符合厂家宣称质量
2.采用代入法,将选项代替文中的 live up to ,找到符合句义的选项
When a consumer finds that an item she or he bought is faulty or in some other way does not live up to the manufacturers claim for it, the first step is to present the warranty, or any other records which might help, at the store of purchase. In most cases, this action will produce results. However, if it does not, there are various means the consumer may use to gain satisfaction.
35. The passage tells us _________.
A) how to settle a consumers complaint about a faulty item
B) how to make an effective complaint about a faulty item
C) how to avoid buying a faulty item
D) how to deal with complaints from customers
上一篇: 英语四级模拟题解析
下一篇: 四级阅读理解训练笔记:写作目的题型2
松鼠也过万圣节 上蹿下跳逗南瓜
国内英语资讯:CPC meeting analyzes economic situation, reviews accountability regulation, inspection repor
苹果收购3D技术地图公司 或自推新地图应用
国内英语资讯:Xi presides over symposium for soliciting advice on economic work
让人嗔目结舌的40幅幽默平面广告(上)
美新手术20秒让眼珠变蓝 从此不用戴美瞳
研究:乘车上下班有害身心健康
My Dream 我的梦想
你穿情侣装了吗?
可口可乐vs 百事:可乐大战背后的故事
过了21岁 我们还剩多少朋友?
MoMA的变革与新生
每日饮酒两杯 女性乳腺癌患病风险增高50%
语言非人类专有:黑猩猩或能懂人话
女子临产前考过驾照 自己驱车去医院生产
波音公司计划研发“太空出租车”
让爱情持久弥新的7个小秘密
健身时最适合听什么歌?这个问题终于有答案了!
国际英语资讯:EU-initiated payment system with Iran completes first transactions, full-mode operation on i
国际英语资讯:Saudi-led coalition launches airstrikes on Houthi-held camp in Yemens capital
贵州福泉运炸药车辆爆炸,截止目前致8死300伤
英国离婚后父亲不准探视 被指“荒谬的骗局”
体坛英语资讯:Debutants shine in Tour de France stage 6
世界第70亿人口诞生菲律宾
纽约立法禁止给猫剪指甲
体坛英语资讯:Safari Rally charm lures World Rally Cship officials, waits final FIA approval
猛虎变萌虎:粉衣小萝莉与虎共舞
职场女性每天只有30分钟“个人时间”
体坛英语资讯:Alegria advance to AFCON semis after beating Cote dIvoire on penalties
英科学家称“灵魂出窍”实为生理反应