Scientists cant yet make an invisibility cloak1 like the one that Harry Potter2 uses.But,for the first time,theyve constructed a simple cloaking device that makes itself and somethingplaced inside it invisible to microwaves.
When a person sees an object,his or her eye senses many different waves of visiblelight as they bounce off the object.The eye and brain then work together to organize thesesensations and reconstruct the objects original shape. So,to make an object invisible,scientists have to keep waves from bouncing off it.And they have to make sure the objectcasts no shadow.Otherwise,the absence of reflected light on one side would give the obiectaway.
Invisibility isnt possible yet with waves of light that the human eye can see.But it is nowpossible with microwaves.Like visible light,microwaves are a form of radiant energy.Theyare part of the electromagnetic spectrum,which also includes radio waves,infrared light,ultraviolet rays,X rays,and gamma rays.The wavelengths of microwaves are shorter thanthose of radio waves but longer than those of visible light.
The scientists new invisibility device is the size of a drink coaster and shaped like aring.The ring is made of a special material with unusual ability.When microwaves strike thering,very few bounce off it.Instead,they pass through the ring,which bends the waves allthe way around until they reach the opposite side.The waves then return to their originalpaths.
To a detector set up to receive microwaves on the other side of the ring,it looks as if thewaves never changed their paths as if there were no object in the way! So,the ring is effectively invisible.
When the researchers put a small cdpper loop inside the ring,it,too,is nearly invisible. However,the cloaking device and anything inside it do cast a pale shadow.And the deviceworks only for microwaves,not for visible light or any kind of electromagnetic radiation.So,Harry Potters invisibility cloak doesnt have any real competition yet.
词汇:
invisibility/invizE5biliti/n.看不见,无形 spectrum/5spektrEm/n.光谱
cloak/klEuk/斗篷,披风 infrared/5infrE5red/adj.红外线的
microwave/5maikrEuweiv/n.微波 ultraviolet ray 紫外线
reconstruct/5ri:kEn5strQkt/v.重建 gamma ray 伽马射线
radiant/5reidjEnt/adj.辐射的 wavelength/5weivleNW/n.波长
electromagnetic/IlektrEJ5mA^nItIk/adj.电磁的coaster/5kEustE/n.托盘,垫子
练习:
1.Harry Potter is mentioned in the passage,because scientists
Acan now make an invisible cloak of the same kind as he uses.
Btry to make an invisible cloak of the same kind as he uses.
Ctry to invent a device Similar in idea to the invisible cloak he uses.
Dknow that it is possible to make an invisible cloak of the same kind.
2.What is true of microwaves?
ATheir wavelengths are shorter than those of visible light.
BTheir wavelengths are longer than those of visible light.
CThey are different from visible light as they are a kind of radiant energy.
DThey are visible to the human eye.
3.What is NOT true of the invisibility device?
AIt is made of a special material with unusual ability.
BMicrowaves bounce off it when they strike it.
CMicrowaves pass through it when they strike it.
DIt bends the microwaves all the way around until they reach the opposite
side.
4.What does the word coaster mean in the passage?
AA disk or plate placed under a drinking glass to protect a table top.
BA vessel engaged in coastal trade.
CA roller coaster.
DA resident of a coastal area.
5.Harry Potters invisibility cloak doesnt have any real competition yet,
because
Ascientists have not found out how his cloak works.
Bthe cloaking device is a total failure.
Cthe cloaking device works only for microwaves.
Dthe cloaking device works only for visible light.
答案与题解:
1.C文章的第一段告诉我们,科学家还没有发明哈里波特使用的那种隐身衣,所以不能选 A;该段还告诉我们,科学家已制造了,一种装置,这种装置能使自身或置于其中的物体不被微波发现,所以C是正确选择,也就是说,科学家发明的隐形装置和哈里波特的隐身衣仅仅在概念上相同,这同时说明B和D是错误的选择。
2.B第三段最后一句中告诉我们,A是错误选择,B是正确选择。该段第三句说,微波与可见光一样都是一种辐射能,所以C的说法是错误的,不能选择;根据该段第一句:with wavesof light that the human eye can see和第三句:Like visible light,可以得知D是错误的说法,也不能选择。
3.B第四段第三句说,当微波到达装置表面时,very few bounce off。very few是几乎没有的意思,所以选择B。其他选择所述内容都可以很容易在该段中找到。
4.A第四段第一句告诉我们,科学家的这个隐形装置和一个杯垫差不多大小,所以A是正确选择。coaster是一个多义词,其他几个选择是该词的其他意思,B:从事沿海贸易的船;C:过山车,摩天轮;D:海岸地区居民。
5.CA句在短文中没有提到;按文章的内容B不是正确的说法;文章最后一段说,And thedevice works only for microwaves,not forvisible light,所以C是正确选择
[gkxx首发]吉林一中2017
河南省安阳一中2017-2017学年高一上学期第一次阶段考试英语试题(无答案)
江西省万载县第二中学2017-2017学年高一上学期期中考试英语试题
江西省宜春市上高二中2017-2017学年高一上学期期中考试 英语 Word版含答案
重庆市重庆一中2017-2017学年高一上学期期中考试英语试题
2017-2017学年高一英语人教版必修三阶段仿真检测:Unit3 Word版含解析
2017-2017学年高一英语人教版必修三阶段仿真检测:Unit4 Word版含解析
新疆兵团建工师第四中学2017-2017学年高一上学期期中考试英语试题(无答案)
江西省丰城三中2017-2017学年高一上学期期中考试英语试题(无答案)
安徽省淮北师范大学附属实验中学2017-2017学年高一上学期期中考试英语试题
辽宁省阜新市高级中学2017-2017学年高一上学期第一次月考英语试题.
浙江省杭州市某重点中学2017-2017学年高一上学期抽测英语试题 Word版含答案
陕西省西安音乐学院附属中等音乐学校2017-2017学年高一上学期期中考试英语试题(无答案)
浙江省衢州一中2017-2017学年高一上学期期中考试英语试题(无答案)
河南省开封市第二实验高级中学2017-2017学年高一上学期期中考试英语试题
2017-2017学年高一英语人教版必修三课时跟踪检测(3)Unit 2 Word版含解析
四川省叙永一中2017-2017学年高一上学期期中考试英语试卷 Word版含答案
河北省邯郸市馆陶县第一中学2017-2017学年高一上学期第二次调研考试英语试题
福建省安溪八中2017-2017学年高一上学期期中考试英语试题
山东省日照一中2017-2017学年高一上学期期中模块笔试(学段调研)英语 Word版含答案 缺第二卷
云南省玉溪第一中学分校2017-2017学年高一上学期期中考试 英语试题 Word版含答案
黑龙江省哈尔滨市第九中学2017-2017学年高一上学期期中考试英语试题
河北正定中学2017-2017学年高一上学期期中考试 英语试题 Word版含答案
广东省湛江一中2017-2017学年高一上学期期中考试英语试题
2017届高考英语一轮复习训练:完形填空4
2017-2017学年高一英语人教版必修三课时跟踪检测(1)Unit1 Word版含解析
黑龙江省友谊县红兴隆管理局第一高级中学2017-2017学年高一上学期期中英语试题 Word版含答案
江苏省宿迁市马陵中学2017-2017学年高一上学期期中考试英语试题
河北省容城中学2017-2017学年高一上学期期中考试英语试题
2017-2017学年高一英语人教版必修三课时跟踪检测(5)Unit 3 Word版含解析